Polis Şeyda Yılmaz cinayeti şüphelisinin ifadesi: ‘Suçlamayı kabul etmiyorum’

Polis Şeyda Yılmaz cinayeti şüphelisi Yunus Emre Geçti'nin hakimlik sorgusundaki ifadesi ortaya çıktı. Karakolun bahçesinde beklediği sırada annesinin çığlığını duyduğunu söyleyen şüpheli, "Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim" dedi, kasten suç işlemediğini söyledi.

  • ü
  • 25 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Ümraniye’de İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan ve karakoldan firar eden şüpheli Yunus Emre Geçti’yi yakalamaya çalışan polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetti.

Daha sonra yakalanan ve çöp poşeti giydirilmiş halde Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) aracıyla Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen Geçti, hakimlik sorgusunda, olaydan 5 gün önce uyuşturucu madde kullandığını, polisler tarafından Dudullu Karakolu’na götürüldüğünü, hırsızlık olayıyla ilgili kendisine teşhis yaptırıldığını, yanında D.A.Ö. isimli bir arkadaşının da olduğunu, ifadeleri alındıktan sonra kendilerine beklemelerinin söylendiğini ve karakola annesi, babası ve anneannesinin de geldiğini anlattı.

‘BEN KAÇTIM ZANNETMEDİM’

Cumhuriyet’ten Fahrettin Öztürk‘ün aktardığı habere göre, karakolun bahçesinde beklediği sırada annesinin çığlığını duyduğunu söyleyen şüpheli, “Karakolun duvarından atladım. Atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı. Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim” dedi.

‘POLİS OLDUĞUNU GÖRMEDİM’

Eve gittiği sırada hasımlarıyla karşılaştığını öne süren şüpheli Geçti, hasımlarının kendisine saldırdıklarını söyleyerek, “Cebimden telefonumu ve paramı aldılar. Çıktığım kızın ağabeyleriydi. O esnada sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin ‘vuruldum’ diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı. Oradan bir silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım ve evime doğru yürüdüm” ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘KASTEN SUÇ İŞLEMEDİM’

Bekçilere teslim olduğunu söyleyen Yunus Emre Geçti, ifadesinde şöyle devam etti: “Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com