Polis operasyon bilgisini sızdırdı, avukat işadamından 30 milyon euro istedi

İstanbul Mali Şube'de görev yapan Hadi K. isimli polis memuru, iş insanı Moiz Mitrani hakkındaki operasyonu sevgili avukata söyledi. Avukat Merve T ise operasyon yapılacak iş

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Moiz Mitrani tefecilik yapmaktan tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube’de görevli polis memuru Hadi N.K., tefecilik operasyonu kapsamında tutuklanan iş insanı Moiz Mitrani’ye yapılacak baskının bilgisini avukat Merve T.’ye sızdırdı. Avukat, bir buluşma ayarladığı Mitrani’den 3 milyon TL ve 30 milyon Euro istedi.

İşadamı Moiz Mitrani’nin faiz karşılığında borç para vererek senet imzalattığı ve mal varlıklarını ipotek ettirerek 4 iş insanını dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 20 Mart’ta İstanbul ve Kırklareli’de operasyon düzenlendi. Moiz Mitrani’nin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Mitrani ile birlikte 3 kişi tutuklandı. Operasyonun soruşturması geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve Moiz Mitrani hakkında 160 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, bu soruşturmada çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. İddialara göre polis memuru Hadi N.K., sevgilisi olduğu ileri sürülen avukat Merve T.’ye 20 Mart’taki operasyonun bilgisini önceden sızdırdı. Merve T., Hakan A. ve Ferat O. ile yapılan bir buluşmada alınan ses kaydının çözümlemesine iddianamede yer verildi. Ses kaydı çözümünde Merve T.’nin banka müdürü Seçil Erzan’ın fon dolandırıcılığı ile ilgili bilgiler anlattığı, Seçil Erzan ile ilgili bilgileri soruşturmadan daha önce bildiğini söyledi. Merve T. konuşmasında Moiz Mitrani’ye büyük bir operasyon yapılacağı ve bu operasyonu engelleyebileceğini belirtti. Merve T. operasyonu engellemek için 3 milyon ve 30 milyon Euro para vermeleri gerektiğini söyledi. Bu parayı vermeleri karşılığında operasyon yaptırmayacağını belirtti.

30 MİLYON AVRO VER OPERASYON YAPTIRMAYAYIM

İddianameye göre sonraki süreçte avukat Merve T., bir iş hanında Moiz Mitrani ve Anıl S.S. ile buluştu. Dosyayı kapatma ve operasyonun olmaması karşılığında 3 milyon TL ve 30 milyon Euro istedi. Avukat Merve T. bunu vermemeleri halinde kendilerine operasyon yaptırtacağını söyledi. Üstelik Merve T., hem emniyeti hem de savcılığı ayarladığını, içerden bilgi aldığını söyleyerek tehditle para almaya çalıştı. Ancak Moiz Mitrani bu teklifi kabul etmedi ve 20 Mart’taki operasyonda da gözaltına alınıp tutuklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com