Polis baskınlarında ele geçirilen lüks araçları Bakan Yerlikaya sahiplendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine yapılan baskınlarda ele geçirilen ve giydirilerek emniyet güçlerinin emrine verilen, aralarında Mercedes, Audi, Porsche, Ferrari gibi markaların bulunduğu 23 araçla video paylaştı.

  • ü
  • 26 Aralık 2023
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerine yapılan baskınlarda ele geçirilen ve giydirilerek ‘polis otosu’ yapılıp emniyet güçlerinin emrine verilen 23 aracın videosunu paylaştı. Aralarında Mercedes, Audi, Porsche, Ferrari gibi lüks araçlar için tören yapan ve video paylaşan Yerlikaya, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti.” dedi.

Yerlikaya, “Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, Milletimizin hizmetinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ÇETE ARAÇLARINI SEVDİ

Comanchero çetesine ve Dilan Polat’a yönelik operasyonda el konulan lüks araçlar İstanbul Polisi’ne tahsis edildi. Beyaz renkle kaplanan ve üzerlerine ‘Polis’ yazılan otomobilleri Emniyette kimin kullanacağı bilinmiyor.

Avustralya doğumlu Hakan Ayık’ın yönettiği Comanchero motosiklet çetesi, geçen ay düzenlenen bir operasyonla çökertilmiş, birbirinden lüks araçlarına da el konmuştu. Çetenin Ferrari 488 GTB, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover L460, Porsche Taycan Turbo ve son model Mercedes, BMW, Audi markalarının da arasında olduğu 21 lüks aracı artık polis otosu oldu.

TOPLAM DEĞERLERİ 100 MİLYON TL

Piyasa değeri 100 milyon TL’den fazla olan araçlar, İçişleri Bakanlığı’nın girişimi ve alınan adli bir kararla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün envanterine kaydedildi. Pendik’teki bir depoya konulan otomobiller beyaz renkle kaplandı. Üzerlerine polis etiketleri yapıştırıldı. Siren ve tepe lambaları monte edildi. Araçların önümüzdeki günlerde İstanbul sokaklarında göreve çıkarılacağı öne sürüldü.

Bu araçların Emniyet mensuplarının görevlerini yerine getirmesine ne ölçüde elverişli olduğunu soran vergi uzmanı Ozan Bingöl, “Emniyette kullanılacak araçlar için bir standart yok mudur?” dedi.

EMNİYET, DİLAN VE ENGİN POLAT’IN ARAÇLARINA DA EL KOYDU

Öte yandan kara para aklama suçundan tutuklu olan Dilan Polat ve Engin Polat’ın sahip olduğu araçlar, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü emrine verildi. Tutuklu zanlılara ait araçların resmi makamlar tarafından polis aracı olarak kullanılması eleştirildi.

‘NEREDEN BAKSAN TUTARSIZLIK, NEREDEN BAKSAN…’

Bingöl, eleştirilerini şöyle sıraladı:

“Bu araçların yüksek yakıt, sigorta, kasko, tamir ve bakım maliyetleri dikkate alınmış mıdır? Bu araçlar satılıp yerine belli standartta araç alınması durumunda kaç tane araç alınabileceği hesaplanmış mıdır? Tekrar söylüyorum eğer haber doğruysa, bu işlemi yapan bürokratik zihniyetin kahvesine altın tozu döken, kafasına toka yerine dolar takanlardan farkı kalmış mıdır? Yoksa, bu araçlar süper lüks makam araçlarına yetişmekte zorlanan standart emniyet araçlarının yerine ikame edilmek için mi hazırlanmıştır? Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan….”

‘BURASI KABİLE DEVLETİ Mİ, MALA ÇÖKME NORMALLEŞİR’

Öte yandan gazeteci Bahar Feyzan’da yaşanan gelişmeyi skandal olarak nitelendirdi. Feyzan, “Bir dava; konu ne olursa olsun sonuçlanmadan, bu araçlar nasıl polis arabası olabilir? Devlet; yargıyı beklemeden (daha iddianame ortada yok) bunu yapamaz! Burası kabile devleti mi? Buna resmen çökmek denmez mi? Bu nasıl normal olur? Yargı beklenmezse mala çökme normelleşir!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com