‘Plana sadık kal’ diyen Sinan Oğan, seçimden sonra ne kadar gayrimenkul aldı?

Cumhurbaşkanı seçimde 'Plana sadık kal' sloganıyla katıldıktan sonra ikinci turda Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan, 120 milyon TL'lik gayrımenkul edindiği iddia edildi.

  • ü
  • 07 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Erdoğan’a destekleyen Sinan Oğan’ın mal varlığındaki artış tartışılmaya devam ediyor. Oğan, seçim sonrası 120 milyon Tl değerinde gayrimenkul edinmesinin yanı sıra arabasını değiştirmesi, vakıf kurması ve yılbaşı tatilini Londra’da geçirmesiyle gündeme gelmişti.

Gazeteci Eray Çelebi, Sinan Oğan’ın seçim sonrasında 120 milyon TL’lik mal varlığı elde ettiği iddia etti. Çelebi, sosyal medya hesabından Sinan Oğan’ın seçim sonrası edindiği gayrimenkulleri tek sıraladı.

Çelebi’nin paylaşımı şöyle:

“Sinan Oğan…

-Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek semtinin Tulumtaş mahallesinden 7 dönümlük arsa ve 800 m2’den oluşan malikane aldın: 30 milyon
(Rayiç bedelden alıp, vergiden kaçtın.)

-Gölbaşı’ndan henüz imara girmemiş arsa aldın: 30 milyon
(613 numaralı parsel)

-Çankaya ilçesine bağlı Mutlukent Mahallesi Beysu Konakları’ndan lüks bir ev aldın: 30 milyon

-Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Ballıkpınar Mahallesi’nde 6 dönüm arazi satın aldın: 30 milyon

Ayrıca bu mahalledeki arsaların planlarını hukuksuz bir şekilde değiştirdin, karayollarına ait yolu da yaptırdığın kapıyla kapatıp zimmetine geçirdin.” dedi.

Oğan’ı kendisini mahkemeye vermeye çağıran Çelebi, “İşte tek tek seçim sonrası aldığın mülkler. Herşey açık ve ortada. Madem iftira diyorsun ben senin yerinde olsam bu iftiracıları mahkemeye verirdim, orada hesaplaşırdım! Bekliyoruz! “dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Sinan Oğan, gayrimenkul alımının yanında eski aracını lüks yeni bir araçla değiştirmesiyle, Londra’da yılbaşı tatili yapması ve 1 milyon TL’ye vakıf kurmasıyla da gündem olmuştu.

OĞAN: İDDİALAR KÜLLİYEN YALAN

Oğan, sosyal medya üzerinden edindiği gayrimenkullerin miktarıyla ilgili haberleri yalanlayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Madem bir siyasetçi olarak bunu soruyorsunuz cevaplayalım; bizimle ilgili çıkarılan dedikodular külliyen yalandır, iftiradır. Seçimlerde aldığımız karar dolayısıyla İncek semtinde bize ait ola. Ve ikamet ettiğimiz evin kapısına yeşil boyayla ( X ) işareti konulduğu, eşimin aracına saldırı yapıldığı, evimizin kapısı çocuklar evdeyken zorlandığı için evimizi değiştirmek mecburiyetinde kaldık. Aradığımız tek özellik daha güvenli bir siteye geçmek olduğu için mevcut oturduğum evi satıp başka bir eve geçmemiz bazı çevrelerce farklı şekilde yorumlandı, dedikodu üretilmesine sebep oldu. Ayrıca Gölbaşı semtinde yıllar önce aldığımız bahçeyi yeniymiş gibi yansıtmalarını da yalanlamaya değer görmedim. Buradan açıkça ifade ediyorum ki bu açıklamamın dışında kalan her şey iftiradır. ”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com