Partiler üç parça, Erdoğan da boş durmuyor: Yeni ‘merkez sağ grup’ kurulabilecek mi?

TBMM'de DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti arasında kurulması planlanan yeni 'merkez sağ grup' için tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da boş durmadığı belirtiliyor. Erdoğan'ın çeşitli transfer teklifleriyle süreci baltalamayı planladığı belirtirken, partilerde de farklı görüşler öne çıkıyor.

  • ü
  • 17 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu TBMM’de yeni bir ‘merkez sağ grup’ kurulması çalışmaları devam ediyor. Partiler arasında görüşmeler sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “birleşmeyi” engellemek için devrede olduğu belirtiliyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın yazısında aktardığına göre; siyasi kulislerde başka bir hareketlilik ise DEVA ve Gelecek Partilerinde yaşanıyor. Babacan, “TBMM’nin yeni dönemine merkez sağda yeni bir oluşumla girme planları zor gibi” diye yazdı.

“Buradaki hareketlenme hemen iktidarın dikkatini çekiyor ve kapalı kapılar ardında müdahaleler başlıyor” diyen Babacan, “İkna turları ve transfer pazarlıkları yapılıyor. Tek sorun da bu değil. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kendini önceleyen istekleri de başka bir sorun” yorumunda bulundu.

PARTİLER ÜÇ PARÇA…

Babacan, yazısını şöyle sürdürdü: “Toplamda 28 milletvekilini ilgilendiren bu süreç sancılı. Deva Partisi birleşme için en sağlam yapı gibi. Eğer Gelecek Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri bu yapıyı seçerse yeni bir grup oluşacak. Ancak bu iki partideki vekiller aynı görüşte değil. ‘AKP ile flört edenler, Demokrat Parti’nin ANAP’tan devşirdiği genel merkez binasının rantı yüzünden partide kalalım diyenler, tek çatı altında toplanıp güç odağı olalım diyenler’ olmak üzere üç parçalar… Anlayacağınız, gidilecek çok yol var.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com