Öztürk Yılmaz’ın ‘Ülkü Ocakları kapatılsın’ çağrısına MHP’den sert tepki

Öztürk Yılmaz, "Terör, uyuşturucu, mafya, rant ve çete haline dönüştü" dediği Ülkü Ocakları'na ilişkin "kapatılmalı" çağrısı yaptı. MHP'den sert tepki geldi.

  • ü
  • 26 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz.

Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastının arka planında olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları tartışmaların hedefinde. Sinan Ateş’i öldüren tetikçiyi taşıyan iki aracın da Ülkü Ocakları’na ait olduğu ortaya çıkmış, iki araç da genel merkezin önünde yan yana görülmüştü.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, hedefte olan Ülkü Ocakları’na ilişkin “kapatılmalı” çağrısı yaptı. Yılmaz, Ülkü Ocakları için “Terör, uyuşturucu, mafya, rant ve çete haline dönüştü!” deyince MHP’den sert tepki geldi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“İdealine samimi bağlı ve şiddeti reddeden vatansever ülkücüleri tenzih ediyorum. Onlara tek sözüm yok ve olamaz da! Çok iyi dostlarım var ve samimi insanlar!

Konu ülkücüler değil, Ülkü Ocakları.

Ülkü Ocakları kapatılmalı!

Terör, uyuşturucu, mafya, rant ve çete haline dönüştü! Devlet içinde devlet olmaz! PKK dağda askerlerimizi şehit ediyor, Ülkü Ocaklarındaki mafyalar da biz siyasetçileri şehirde öldürüyor!

Arkalarında bazı siyasi partiler var! Bu nedenle, suça karışanları yargılatamıyoruz!

Her taşın altından bunlar çıkıyor! Bana dönük suikastta da Ülkücü mafyacılar taşeron olarak kullanıldı. Sinan Ateş dosyası da aynı! Böyle devlet olur mu? Böyle hukuk olur mu? Böyle adalet olur mu? Bu yapı kesinlikle kapatılmalıdır! Benzer yapılar da…”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

MHP’DEN TEPKİ

Öztürk Yılmaz’ın sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan sert yanıt geldi.

Karakaya, şunları söyledi:

“Ülkü Ocakları kapatılsın diyebilen çakal yüreği yutmuş Öztürk Yılmaz, sana onursuz demiyorum çünkü onursuzluk insana has bir iç değer yoksunluğu halidir ve bugüne kadar bu sıfatla anılanlara hakaret olur. Sana insan dışı yaratık da demiyorum çünkü mahlukatın da yaratılışı gereği bir değeri vardır. Türk milleti; vatanına, milletine, dinine sahip çıkan ve bu değerler uğrunda serden geçebilen, şehadete giderken dahi “kızıl elmaya kızıl elmaya” diye haykırabilen, gençliğe Türkiye Yüzyılını Türk Devri yapma şuuru aşılayan Türk Gençliğinin eğitim ve kültür yuvası Ülkü Ocaklarını da bilir, Musul’daki stratejik rezilliğinden dolayı seni de..! Rezilliğinle ünlendin, zırvalarınla kepaze oldun!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com