Özgür Özel’i karşılamayan Feyzioğlu, Prag Büyükelçisi yapıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i geçen hafta Lefkoşa'da karşılamayan ve elçilikten görevli göndermeyen Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Prag Büyükelçiliği'ne atandı.

  • ü
  • 27 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Prag Büyükelçiliği’ne atandı. Feyzioğlu, geçen hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Lefkoşa’da karşılamamış ve elçilikten görevli de göndermemişti.  Özel, yaptığı açıklamada Feyzioğlu’nu Dışişleri Bakanlığı’na bildireceklerini belirterek şunları söylemişti:

‘DÜNYANIN HER YERİNDE BÜYÜKELÇİLERİMİZ KARŞILAR’

“Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedemenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz.”

HAKAN FİDAN TEBLİĞ ETTİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com