Özgür Özel’den Cumhur İttifakı’na: Saniye ve Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesine katılan CHP lideri Özgür Özel, Cumhur İttifakı'na seslenerek, "Bize de bulaşır biz sarı öküzü vermeyiz başka yerlere gider derseniz Saniye ve Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız" dedi.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na seslenen CHP lideri Özgür Özel, “Partinizi ve ittifakınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız gereken o çürümüşleri o sepetten ayırmak” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görülen davanın dördüncü celsesi başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasının dördüncü celsesine katıldı.

Duruşmada ifade verdiği sırada Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş baygınlık geçirdi. Duruşmaya ara verildi. Duruşma arasında davaya ilişkin konuşan CHP Genel Merkezi Özgür Özel, Cumhur İttifakına “içinizdeki çürümüşlerden kurtulun” diyerek çağrıda bulundu.

‘İNSANIN KANI DONUYOR’

Özel’in konuşması şu şekilde:

“Sinan Ateş cinayetinin duruşmasının dördüncü günündeyiz. Biraz önce Saniye anne konuştu. 22 sanık ve sanık avukatının yarımşar saat süren savunmaları bir yana Saniye Ateş konuştu ve bence onun üzerine söylenebilecek bir şey kalmadı. Oğlunu nasıl yetiştirdiğini anlattı. Oğlunu buranların değil vurdurtanların kim olduğunu öğrenmek istediğini söyledi. ‘Oğlum öldü, babasının kalbi dayanmadı öldü. Ben zaten ölüyüm’ dedi. Bana bu nasıl yaparsınız dedi. Kimin azmettirdiğini öğrenmek istediğini söyledi. Siyasilerin isimlerini söyledi. Oğlunun kendisini öldüreceklerini söylediğini söyledi. Sözlerini bitiremeden de salondan baygınlık geçirerek sağlık sebebiyle çıkarılmak zorunda kaldı. İnsanın kanı donuyor. Acılı bir annenin yalan atacak hali yok. Öldürüleceğini bilen oğlunun hayatını kurtarmak için kimlerle konuştuğunu, konuşmaya çalıştığını ve bu sonun nasıl yaklaştığını tane tane anlattı. Birazdan Ayşe hanım konuşacak muhakkak o da önemli şeyler söyleyecek.

‘SANİYE VE AYŞE ATEŞ’İN GÖZYAŞLARINDA BOĞULURSUNUZ’

Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Ezberletilmiş ifadeler, daha önceki ifadelerini hatırlamayarak hepsini geri alan, meseleyi adil bir cinayet olarak göstermeye çalışanlarının neye çabaladıkları, kimleri koruduklarını ve bu siyasi cinayeti basit bir cinayete dönüştürülmeye çalışıldığını hep birlikte görüyoruz. Sinan Ateş’in dava arkadaşları göz yaşları içinde Sinan Ateş’in annesini dinliyorlar. Bir siyasi hareketin, bir siyasi partinin iyi niyetle takipçileriyle o yapının iyi niyetle takipçileriyle, o yapının suça bulaşmılarıyla vicdanen nasıl suça bulaştıklarını hep birlikte görüyoruz. Burada ülkeyi yönetenlere ve ittifaklarına söylenecek tek bir şey var bu mızrak bu çuvala artık sığmaz. Bu cinayeti azmettiren ve işin içinde suç örgütleriyle temas eden çürükleri ayırmazsanız, bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. Partinizi ve ittifakınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız gereken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak. Yok bize de bulaşır biz sarı öküzü vermeyiz başka yerlere gider derseniz Saniye ve Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com