CHP lideri Özgür Özel: Normalleşmede en acil konu Gezi

CHP lideri Özgür Özel, normalleşmede en önemli konunun Gezi olduğunu belirterek, "Gezi meselesi Türkiye’yi hem içeride hem dışarıda çok ciddi sıkıntıya sokuyor."dedi. Özel, Bahçeli'nin normalleşme konusunda üzerine düşeni yaptığını belirtti.

  • ü
  • 25 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülkedeki normalleşmede en acil konunun Gezi meselesi olduğunu belirterek, “Gezi meselesi Türkiye’yi hem içeride hem dışarıda çok ciddi sıkıntıya sokuyor” dedi.

Özel, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Gerçek bir normalleşme için atılmasını beklediğiniz en acil adım ne? Ve başka hangi adımları bekliyorsunuz?” yönündeki bir soruya, “Gezi. Gezi meselesi Türkiye’yi hem içeride hem dışarıda çok ciddi sıkıntıya sokuyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne gittim. Meclis’in Türk delegasyonunu ziyaret ettim. Başkanı da Sayın Türkeş (AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş). Tam bir mutabakat içinde geçti görüşmemiz. Zaten kendisinin de süreci ortada. O yüzden Türkiye’nin hem dış politikada bu kadar zora girmemesi hem de bu büyük haksızlığın bir an önce ortadan kalkması için yakından ve umutla takip ediyorum.”dedi.

‘ADALET MÜCADELESİNİN KÖY KAHVEHANESİNDE KARŞILIĞI OLMALI’

Adalet talebinin köy kahvehanesinde karşılığının olması gerektiğini ifade eden Özel, “Bir özeleştiri yapacak olursak adalet talebinin şöyle bir yanı var; geçmiş dönemlerde biz adalet, demokrasi arayışını bolca dile getirip buralarda düzelme olmadan ekonominin düzelmeyeceğini savunduk. Bu çok esaslı bir tez. Ama köy kahvesinde karşılığı yok. Çünkü köy kahvesi diyor ki ‘bunların anlattığı benim karnımı doyurmuyor’. Bu tezden vazgeçmeden adalet mücadelesiyle ekmek mücadelesini vergi adaleti üzerinden tartışmak gerekiyor ki adalet mücadelesinin köy kahvesinde karşılığı olsun, işçi servisinde de karşılığı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

‘BAHÇELİ NORMALLEŞMEDE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI’

“Normalleşme süreci için MHP’nin bir fren, bir takoz işlevi gördüğü yorumlarına ne diyorsunuz? MHP normalleşmeyi engellemek mi istiyor?” yönündeki bir başka soruya ise Özel,  şu cevabı verdi: “Birincisi siyasetin normalleşmesi hepimizin görevi. Devlet Bahçeli de randevu talebimizi olumlu karşılayarak gerekli adımı attı. Çünkü geçmişte Meclis Başkanı DEM’le görüşüyor diye randevu vermiyordu. Bize DEM’den önce Bahçeli’yi ziyaret etmemizi önerenler oldu. ‘Asla’ dedim. Böyle bir şey doğru değil. Bu sadece DEM’e oy verenlere değil Sayın Bahçeli’ye de büyük bir saygısızlık olur. Bir kandırma olur.

Herkes normalleşmede gereğini yapacaktır muhakkak. Yapmayan da başka bir ayrışma içine girecektir. Sayın Bahçeli randevu vererek ve çok sağlıklı bir müzakere yürüterek üzerine düşeni yaptı. Bu siyasetin normalleşmesi. Ama Türkiye normalleşmeye o kadar aç ve talepkar ki her şeyin normalleşmesini istiyor insanlar haklı olarak. Adaletsizliklerin normalleşmesini istiyorlar, ekonominin normalleşmesini istiyorlar. Devlet – vatandaş ilişkilerinin normalleşmesini istiyorlar.

MHP normalleşmeyi bitirebilir mi? Vatandaşa rağmen, vatandaşın talebine rağmen kimse bir şeyi bitiremez. Dışında kalan dışında kalır. Ama Türkiye’de normalleşme talebi varsa o devam eder. Vatandaşın böyle bir talebi olduğu görülüyor. Buna uyum sağlayan karşılığını alır, ödüllendirir; direnenler de bedelini öder.

‘BAHÇELİ’NİN ZORLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Ben Sayın Bahçeli’nin bu niyette olduğunu düşünmüyorum. Ama Bahçeli’nin partisinde öyle odaklar ve sırtında öyle yükler var ki son dönemde ciddi şekilde zorlandığını düşünüyorum. O yüzden ben Sayın Bahçeli’nin bana sorduğu dört soruyu sorduran iki kişi üzerinden bir cevap verdim.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com