Özgür Özel: Makama saygısızlık yapmayacağımızı söylemiştik

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'na girişi sırasında ayağa kalkmalarına ilişkin gelen eleştirilere "Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca söylemiştik, bunda şaşılacak bir şey yok" dedi.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis Genel Kurulu’na girişi sırasında ayağa kalkmalarına ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Oturumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, “Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söylemiştik. Cumhurbaşkanı’nın yeminine uygun şekilde, geldiğinde, karşılamamızı ona uygun bir konuşma yapacağını da umarak ayakta yaptık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca söylemiştik, bunda şışılacak bir şey yok” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının bir parti genel başkanı konuşması sınırları içinde olduğunu ifade eden Özel, “Rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte, bizleri rahatsız edecek ya da cevap vermemiz gerekecek söylemler olmamakla birlikte bir parti genel başkanı konuşmasıydı. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık” diye konuştu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Normalleşme adımlarına da değinen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Normalleşme herkese lazım. Normalleşme demek bir tek adam iktidarının bir faşizan yönetimine dönüşmesine karşı herkesin demokratik sınırlar içinde kendi pozisyonunu en sağlam şekilde savunmasıdır. Aksi ülkeyi felakete götürür. Normalleşme adımlarının ne partime zararı var, ne ülkeme zararı var. İkisine de faydası var”.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com