Özgür Özel Hatay için YSK’ya ‘tam kanunsuzluk’ başvurusunda bulundu: Buraya talimat verenler aklınızı başınıza alın

Hatay Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde birden fazla tam kanunsuzluk durumu olduğunu belirten Özgür Özel, YSK'ya baskı yapıldığını belirterek, "Buraya talimat verenlere söylüyorum, aklınızı başınıza alın. Bunların seçmenin vicdanından dönüyor." dedi. Özel, teleferik kazasıyla ilgili olarak Kepez Belediye Başkanının tutuklanmasına tepki gösterdi.

  • ü
  • 15 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay itirazlarını reddedilmesinin ardından YSK önünde açıklamalarda bulundu. Özel, Hatay ile ilgili “ tam kanunsuzluk başvurusunun” ardından konuştu. Özel, “Buraya talimat verenlere söylüyorum, aklınızı başınıza alın. Bunların seçmenin vicdanından dönüyor. Size bu aklı verenler size, ülkeye, Hatay’a iyilik yapmıyor” ifadelerini kullandı. Hatay seçiminde oy kullanmış görünen ölü seçmen ve yurt dışında oy kullanan seçmen sayısını açıkladı. Özel, Eğer 31 Mart 2019 İstanbul seçimleri iptal edildiyse, bizim başvurumuzla da Hatay seçimleri 8 kez iptal edilebilir” diye konuştu.

“Eğer 31 Mart 2019 İstanbul seçimleri iptal edildiyse, bizim başvurumuzla da Hatay seçimleri 8 kez iptal edilebilir. İBB seçiminin iptal gerekçesini, elimizdeki kanıtları okuyun, bu seçimi 8 kez iptal edersiniz” diyen Özel, “Öncelikle kanuna aykırı olarak Emniyet görevlilerinin ve zabıtaların seçim kurullarında görev yaptıkları, sandık kurulu başkanı oldukları ve memur üye olarak görevlendirildikleri ortadadır. Hal, tam kanunsuzluk halidir.

İkinci ve önemli hususumuz, hakkında kısıtlılık kararı bulunan 108 seçmeni biraz önce YSK’ya verdiğimiz dilekçenin ekinde sunduk. Ayrıca 3 bin 389 ölü seçmen seçimlerde oy kullanmıştır ve bununla ilgili kanıtlar torbaların, çuvalların içinde YSK’nın adalet dağıtacağı adalet terazisine konmak üzere beklemektedirler. Aradaki farktan, hatırlarsanız CHP aleyhine sayım kararı alındığında, çok geçersiz oy var, bakmalıyız demişlerdi. Aradaki farkın 15 katı geçersiz oy var ve kanuna göre geçersiz oyların niçin geçersiz olduğu mutlaka yazılmalıdır. Yazılmamıştır. Durum, tam kanunsuzluk halidir.

‘YURTDIŞINDA BULUNAN KİŞİLER OY KULLANMIŞ’

Yurt dışındaki tespit ettiğimiz seçmenler oy kullanmışlardır. Biz 300’e yakın seçmenin yurt dışında oy kullandığını, o gün yurt dışında bulunduklarını ispatlıyoruz. Oy kullanmadıklarının ispatı için çizelgeler açılmalıdır. Eğer gerçeği arayacaksak, bu kurum hakikatin peşinde koşacak ve adalet dağıtacaksa, yurt dışında olduğunu ispatladığımız o seçmenlerin yerlerine oy kullanılmadığına imza föyleriyle bakmak durumundadırlar.

‘BURAYA TALİMAT VERENLERE SÖYLÜYORUM, AKLINIZI BAŞINIZA ALIN’

2019 seçimi siyasi bir kararla iptal edildi, seçmenin vicdanı 2 ay sonra cevaplamadı mı? Seçmen o kararı verenlere mi katıldı, itiraz edenlere mi? Seçmen mağdurun yanında yer aldı ve o gün 806 bin fark, bugün 1 milyon fark olduysa hep o yapılanlar yüzündendir. Buraya talimat verenlere söylüyorum, aklınızı başınıza alın. Bunların seçmenin vicdanından dönüyor. Size bu aklı verenler size, ülkeye, Hatay’a iyilik yapmıyor.

Son kez şunu söylüyorum; bir seçilmiş kurula siyasi sebeplerle baskı yapmak büyük bir suçtur. Ama o baskıya boyun eğmek hiçbir hakimden beklediğimiz bir tutum değildir. YSK’nın asla ve asla böyle bir karar vermeyeceğine, bu siyasi baskılara boyun eğmeyeceğine yürekten inanıyor, her birisine vicdanlarıyla baş başa verecekleri karar için şimdiden teşekkür ediyorum.”

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLANMASI

Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin soruşturma kapsamında, kazanın yaşandığı Tünektepe Teleferik Tesisi’ni işleten ANET A.Ş. eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz hakkında da konuşan Özel, şunları söyledi:

“Antalya Kepez’de 2 hukukçu milletvekilimiz, biri grup başkan vekilimiz Ali Mahir Başarır, bir diğeri Ankara milletvekilimiz Umut Akdoğan olmak üzere bugün Antalya’dalar. Örgütümüzle görüştüler. Belediye başkanımızı ziyaret etme aşamasındalardı ben toplantıya girerken.

Antalya’da büyük bir hukuksuzluk, kanunsuzluk, vicdansızlık yapılıyor. Bakın CHP olarak kusuru olan kimse cezasını çeksin. Buna kimseyi koruyacak değiliz. Ancak Kepez belediye başkanımız, geçmişte o şirketin başındayken ilgili bakanlıktan onaylı, sertifikalı, buna yaptırabilirsin dedikleri şirkete bakım yaptırdıysa, o görevi bıraktıktan sonra da 3 kez bakım olduysa, denetim olduysa, benim belediye başkanımı görevi bıraktıktan sonra da bakım olan, denetim gören teleferiğin kazasından sorumlu tutulup tutukluluk tedbirine başvurma kararı siyasidir.

Eğer kusuru olsa mutlaka ve mutlaka bunun soruşturulması gerekir. Kaldı ki kendisi bir hafta önce Kepezliler, Kepez’i sen yönet diye oy vermiş. Tutuklu yargılanmayıp da serbest bırakılsa Kepez’i bırakıp mı kaçacak? Başında olmadığı şirketin belgelerini mi karartacak? Bu yeni görevini yapmasına engel sadece ve sadece siyasi bir manevra ve baskıdır. Tamamen haksızlık.

‘SOMA VE İLİÇ’TE KAMU GÖREVLİSİ YARGILANMADI’

Ayrıca Kepez belediye başkanımızın yürekten suçu olmadığına inanmakla beraber gözümüzün önünde 301 kişi öldü Soma’da ve en son İliç’te. Bir kamu görevlisi yargılandı mı arkadaşlar? Tren kazasında dönemin ilgili genel müdürünü görevden aldılar, daha dava bitmeden yeniden görev atadılar. Bir kişiye, Soma’dan İliç’e kadar tüm facialarda bir kamu görevlisine yargılama verdiniz mi, hesabını sordunuz mu? Şimdi gelip bize soruyorsunuz.

Belediye başkanımın suçu olsa ben bu soruşturmanın yapılmasından hiçbir rahatsızlık duymam. Tutuksuz yargıla kardeşim. Göreceksin bütün kanıtlar onun döneminde bu işin dört dörtlük yapıldığını gösterecek. O bakım ve denetimi yapan firmada bir eksiklik varsa hesabını hep birlikte soralım. Belediye başkanını tutuklamak nedir? Bunu kime yaptınız da benim belediye başkanıma yapıyorsunuz?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com