Özgür Özel: CHP başarılı olmasın diye derin devlet bile elinden geleni yapıyor

CHP lideri Özgür Özel, 'para sayma' görüntüleriyle ilgili olarak "Siyasi kumpasla karşı karşıyız" değerlendirmesinde bulundu. Altınok'un mal varlığını görüncü 'Allah Allah' dediğini aktaran Özel, 31 Mart'ta CHP'nin başarılı olmaması için Saray'ın ve hatta derin devletin elinden geleni yaptığını ifade etti.

  • ü
  • 17 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

CHP lideri Özgür Özel, dün Sancaktepe-Sultanbeyli metro açılışına katıldı. Özel’le, kaldığı otelde baş başa görüşme imkanı buldum. Başta İstanbul il başkanlığı binasının satışına ilişkin görüntüler olmak üzere gündemdeki konuları kendisine sordum. Turgut Altınok’un malvarlığı ve İyi Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım hakkındaki iddialar da sorularım arasındaydı.

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul il binasının satın alınması esnasında ödenen paralarla ilgili görüntüleri gündemde olmasıyla ilgili olarak, “AK Parti en iyi bildiği işi yapıyor. Yine kumpasla karşı karşıyayız. Video ile kurulmuş bir kumpas var. Dört buçuk yıl önce çekilmiş, hukuka aykırı olarak kaydedilmiş, şantaj amacıyla kullanılmış görüntüler siyasi kumpasa alet ediliyor.”dedi.

Özel, Sözcü’den İsmail Saymaz’a verdiği röportajda, gündemdeki konuları değerlendirdi. Kendisinin videoyu gördüğünde bir kişi göründüğünü ve etrafın buzlandığına ifade eden Özel, “Tarihin 2019, yerin avukat bürosu olduğu ortaya çıktı. Belli ki yasa dışı bir iş yapılmıyor. Herkesin bildiği bir işlem tamamlanıyor. Özellikle büroda teslim edilmesi istenmiş. İlk günden kurgulanmış bir kumpas olduğu anlaşılıyor” ifadesi kullandı.

Görüntülerle ilgili soruşturma başlatılmasından memnun olduğun anlatan Özel, görüntülerin şantaj olarak kullanıldığını ifade etti. Özel, “Benim açımdan durum şu: Benim dönemim değil, şu anki il başkanımızın dönemi değil. İl başkanlığımız değil, CHP’ye ait bir yer değil. Yapılan iş, son derece iyi niyetle yapılmış. Ama meseleyi kurultay diye yansıtmalarının sebebi, partinin içini karıştırmak. CHP’yi kirli görüntülerin içindeymiş gibi gösteren, baştan aşağıya planlamış bir kumpas.” dedi.

Görüntülerin şimdi kullanılmasının siyasi ahlaksızlık olduğunu vurgulayan Özel, paranın bir kısmının nakit verilmesi mülk sahibinin istediği olduğunu ifade etti.

‘ALTINOK’UN MAL VARLIĞINI GÖRÜNCE ‘ALLAH ALLAH’ DEDİM’

Ankara Büyükşehir Belediye seçimiyle ilgili soruya Özel,  “Oldukça iyi. Mansur Başkan, geçen seçimde oy aldığı herkesin oyunu alıyor. AKP ve MHP’lilerden ciddi oy akışı var. Mevcut üç belediyemizin dışında Polatlı, Gölbaşı, Mamak, Etimesgut ve Beypazarı’nı alıyoruz. Çeper ilçelerde başa baş yarıştığımız sekiz ilçe var.” cevap verdi.

‘TURGUT ALTINOK’UN MAL VARLIĞI’

‘Turgut Altınok’un mal varlığını gördünüz mü?’ yönündeki soruya ise Özel, şu cevabı verdi: “(Gülüyor) Gördüm. Dillere destan. “Mülk Allah’ındır” diyordu ya. Bugüne kadar Allah biliyordu. Bugünden itibaren biz de biliyoruz. “Allah Allah” dedim ben görünce. Niye söylemiyor acaba” demiştik. Turgut Bey’in mal varlığına bakınca anladık. Biraz eksik… Çünkü araba yok, ziynet eşyaları yok, banka hesapları yok, çocukları ve eşinin üzerindeki gayrimenkuller yok. Benim malvarlığı beyanımda eşimin hesabı ve kızımın kumbara hesabının kaydı var. Birinci derece yakınlar da lazım. İkinci derece yakınlarla hesap hareketlerini de almak lazım.”

İstanbul’da 14 mevcut ilçe belediyesinde kayıp beklemediklerini ve bu sayının 20’inin üzerine çıkması beklediklerini anlatan Özel, “Bir kere hiçbir şey yapmasak bile yalanla oluşturulmuş algılar çöktü.

Afyonkarahisar belediye başkanı adayı Burcu Köksal’ın yaptığı konuşma ile ilgili açıklamasının kendilerine zarar verdiğini belirterek, “O günlerde verdi ama bizlerin kullandığı ifadeler, Ahmet Türk tarafından CHP’nin yaptığı açıklamaların tamir edici olduğunun söylenmesi olumlu etkiledi”dedi.

‘İmamoğlu’nun yanıtını nasıl yorumladınız?’ sorusuna ise Özel, “Burcu Hanım, düzeltmeyi daha erken saatlerde yapabilseydi, o açıklamaya gerek kalmazdı. Ekrem Bey’in Kürt seçmenle ilişkisini tarif açısından kurmuş olduğu bir cümle. Burcu Hanım’ın “Sözlerimin arkasındayım” dediği iddia edildiği için açıklamaya gerek duyuldu.” diye cevap verdi.

‘DERİN DEVLET BİLE ELİNDEN GELENİ YAPIYOR’

Özgür Özel, 31 Mart’ta büyük başarı elde edeceklerini belirterek, “1 Nisan günü başka hesapları olanlar varsa bu onların hesabı.

Ama sarayın da hesabı var. Onlar şunu biliyor: “Tek başına bıraktık CHP’yi. CHP bir başına 31 Mart’ı kazanırsa iktidar için çok yıpratıcı, CHP için çok güçlendirici olacak.”

Bunun olmaması için saray elinden gelen her şeyi yapıyor. Bence derin devlet bile elinden gelen her şeyi yapıyor.
Devletin çeşitli kademeleri elinden gelen her şeyi yapıyor.

Parti devlet ayrımı ortadan kalkmış.

İşler iyi giderken, birilerinin felaket beklemesi CHP’nin başarısının kendi siyasetlerinin sonu olduğunu düşünmelerindendir. Partimiz de seçmenimiz de küçük hesaplarla meşgul olanlara paye vermez.”

 

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com