Özgenç’ten katliâm tarifi: İlki Gazze’de, ikincisi Türkiye’de yaşanıyor

Prof. Dr. İzzet Özgenç, iki tür katliâm olduğunu, birincisinin biyolojik olarak yok etme, ikincisinin ise medeni ve insan haklarından yararlandırmama şeklinde olduğunu belirtti. Özgenç, ilkine Gazze'de yaşananlar, ikincisine Türkiye'de yaşananları örnek olarak verdi.

  • ü
  • 11 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Mevcut ceza yasasının mimarlarından olan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından çok tartışılacak bir paylaşımda bulundu.

Özgenç, iki türlü katliâm olduğunu, birincisinin biyolojik olarak, ikincisinin ise medeni ve insanı hakları elinden alınmasıyla olduğunu belirtti. Ünlü hukukuçu Gazze’de yaşananların ilk katliam türüne örnek olduğunu, Türkiye’de yaşananların ikincisine örnek olduğunu söyledi.

Özgenç’in paylaşımları şöyle:

“İki türlü katliâm vardır. Birincisinde, kişiler toplu halde biyolojik olarak katledilir; diğeri olan medeniyet itibarıyla katliâmda ise, kişiler biyolojik olarak yaşarlar; ancak medenî haklardan, insan haklarından yararlandırılmazlar.

Gazze’de yaşananlar, birincisine; Türkiye’de yaşananlar ise, ikincisine örnektir. Bu belalardan kurtulabilmek için, HUKUKÎ MÜCADELEnin yanı sıra, YÜKSEK SESLE DUA etmek gerekir. Yüksek sesle diyorum; çünkü diğer insanlar ancak bu şekilde yaşananların idrakine varabilirler.” dedi.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 sonrasına 130 bin kamu personeli ve binlerce Gülen cemaati mensubu bütün haklarını kaybetmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com