Özgenç’ten HSK’ya ‘inceleme’ tepkisi: Talimat aldın

Prof. Dr. İzzet Özgenç, HSK'nın Danıştay'ın göreve dönüş kararı verdiği yargı mensuplarıyla ilgili yeniden inceleme başlatmasını sert bir dille eleştirdi. Özgenç, HSK'yı isim vermeden Erdoğan'dan talimat almakla suçladı.

  • ü
  • 18 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Danıştay 5. Daire tarafından Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla ihraç edildikten sonra görevlerine dönüş kararı tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kararı hazmedemiyorum’ sözlerinin hemen ardından HSK’nın göreve dönen hakim ve savcılarla ilgili yeni inceleme başlatmasına kamuoyundan tepkiler devam ediyor.

Mevcut ceza yasasının mimarlarından birisi olan Hacı Bayram Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, Danıştay kararıyla ilgili HSK’nın verilen talimatla soruşturma başlatmasını sert bir dille eleştirdi. Özgenç, HSK’nın yaptığının yargı alanında yapılan yanlışlara tüy dikme olarak niteledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Özgenç’in sosyal medya paylaşımı şöyle: “Danıştay tarafından göreve iadesine karar verilen hakim ve savcılarla ilgili olarak HAKİMLER VE SAVCILAR KURULU’na verilen yeniden “inceleme” TALİMATI ile, “hukukçu” kimliğini taşıyanlar tarafından yargı alanında yapılan YANLIŞLARA TÜY DİKİLMİŞTİR!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com