Özel’den iktidara: ‘Cambaza bak’ diyerek yoksulluğu konuşturmamayı amaçlıyorlar

CHP lideri Özgür Özel, iktidarın yoksulluğu ve çaresizliği konuşturmamak için "Cambaza bak" politikası izlediğini söyledi.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

CHP lideri Özgür Özel, iktidarın halkın yoksulluğu konuşmaması için “cambaza bak” siyaseti izlediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde ilk kez kazandığı yedi il belediyesinden biri olan Kırıkkale Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediye önündeki kalabalığa seslenen Özel, “Birileri ‘Cambaza bak’ diyerek dikkat dağıtmayı, yoksulluğu, işsizliği, çaresizliği konuşturmamayı hatta ve hatta siz cambaza bakarken hala daha cebinden, cebinizden para aşırmayı hesap eden bir anlayış var. 1 Ekim günü Meclis’e çıktılar geldiler. Dediler ki İsrail Türkiye’ye saldıracak. Dedik ki ya İsrail kim Türkiye’ye saldırmak kim? Bu kahraman ordu, bu güçlü ordu varken bu gerektiğinde ölmek için gözünü kırpmayan 83 milyon varken, Conkbayır’ında, Anafartalar’da kefensiz yatanların mezarı varken bu İsrail nasıl bize saldıracak? Ama bunu söyleyen ülkenin cumhurbaşkanı, söylediği yer Meclis’in kürsüsü. Hele bir gel dedik. Bir anlat bakalım. Ne biliyorsun? Gelmedi. Yerine iki bakan yolladı. Biri 40 dakika biri 36 dakika konuştu. Gizli oturumda konuşulanları söylemek 10 yıl yasak. Ama söyleyeceksen söyle susacağız. Destekleyeceğiz dedik. Ama kandırıyorsan ama altını dolduramazsan ama o söylediklerinin altı boş kalırsa söylediğini değil söylemediğini anlatırız. Memlekete şikayet ederiz dedik.

Kırıkkale’nin güzel insanları, değerli Kırıkkaleliler, televizyonda duymadığınız, sizin bilmediğiniz, hiçbir şey söylemediler. Türkiye’ye saldıracak demediler, altını dolduramadılar. Size diyor ki Tayyip Bey, evet açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike büyük, benim arkama geçmelisin. Artık yoksulluk İsrail savaşı konuşmanın, işsizlik yerine fırkateynleri yarıştırmanın, bu çaresizliğin yerine üçüncü dünya savaşı savsatalarıyla meşgul olmanın hiçbirimize faydası yok.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com