Özel’den Erdoğan’a ’emeklilere bütçe lazım’ yanıtı: Kasayı boşalttıysan bilmem

Afyonkarahisar mitinginde belediye başkan adaylarını tanıtan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklinin yaşadığı ekonomik zorluklara değindi.

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 25 gün kala Afyonkarahisar’da vatandaşlara seslenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Erdoğan’ı eleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına zam için bütçeyi işaret etmesine ilişkin konuşan Özel, “Ben hesabı yaptım 700 milyar verdiğinde bu iş çözülecek, ‘vallahi yok’ diyor. Her şeye para bulup emekliye ‘yok’ diyor. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem” dedi.

‘EMEKLİNİN 8 KİLO SUCUĞU ÇALINDI’

Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Emeklilerin geçen sene 19 kilo sucuk alan maaşı, bu sene 11 kilo alıyor. Bu iktidar emeklilerin mutfağından 8 kilo sucuğu çalmış. Sadece sucuk, kaymak almakla maaşın beşte biri gider mi? Tayyip Bey geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret değerindeydi. 8 tane çeyrek altın alınıyordu. Bugün iki buçuk çeyrek altın zor alıyor. Tayyip bey geldiği günden bu yana emeklinin cebinden ayda beş buçuk altın çalmış.

‘7’ŞER BİN LİRAYI BİLE VEREMEYİZ DİYOR’

Tayyip Bey’e diyorum ki bir emekli kart çıkaralım. Emeklilere verilmeyen 17 bin TL ile 10 bin TL arasındaki 7 bin lira farkı emeklilere yatıralım. Ayrıca emeklilere elektrik, su ve doğalgazı yüzde 25 ile yüzde 40 arasında indirimli verelim. O, 7’şer bin lirayı bile veremeyiz diyor.

Tayyip Bey, Türkiye Cumhuriyeti’nin hazinesinde 1,4 trilyon lira yoksa vay bizim halimize. Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem. Ama ben hesabı yaptım 700 milyar verdiğinde bu iş çözülecek, ‘vallahi yok’ diyor.

‘EMEKLİYE YOK, MADEN ŞİRKETLERİNE VAR’

Emekliye yok ama İliç’te maden şirketinin 222 vergi borcunu affetmiş. Geçen sene 692 milyon lira zenginlerin vergisini affetmiş. Neymiş teşvikmiş. Size bulamadığı parayı 5’li çeteye, yandaş müteahhite, 1000 odalı saraya, yazlık, kışlık, uçan saraya buluyor.

Her şeye para bulup emekliye ‘yok’ diyor. Sen emekliye para yok dersen 31 Mart’ta da sana oy yok.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com