Özel’den Bahçeli’ye sert yanıt: ‘Kim ‘demokrasi sandık değildir’ diyorsa demokrasinin karşısındaki en büyük tehdit odur

CHP lideri Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'bu ülke sandıkta kurulmadı' sözlerine tepki göstererek, "'Bu ülke sandıkta kurulmadı' demek, dilim varmaz cehalet demeye. Dil sürçmesi olduğunu kabul etmek istiyorum. Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa bu ülke kurulmuştur"dedi.

  • ü
  • 10 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Türkiye sandıkta kurulmamıştır’ diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Özel, TBMM’nin Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’e üç aylık sürelerle başkomutanlık görevini verdiğini ve her üç ayda kararın oylandığını hatırlattı.

Özel, memleketi Manisa’da Bayram Namazı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. MHP lideri Bahçeli’nin ‘Türkiye sandıkta kurulmadı’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Özel, “Bahçeli’nin açıklamalarını bayram arefesinin ruhuna uygun bulmadım, oldukça sert buldum. Sayın Bahçeli ‘biz muhalefetiz’ diyor. Ben muhalefete muhalefet etmem ama iktidara muhalefet etmeyip, destek verip muhalefete muhalefet ediyor. Onun da canı sağolsun. Burada aslında o sert cümlelerin hiç birisine cevap vermek istemem ama sandık meselesi önemli. Bir yerde kim ‘demokrasi sandık değildir, başka şeylerde vardır’ diyorsa demokrasinin karşısındaki en büyük tehdit odur. ‘Bu ülke sandıkta kurulmadı’ demek, dilim varmaz cehalet demeye. Dil sürçmesi olduğunu kabul etmek istiyorum. Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa bu ülke kurulmuştur. İki sandık vardır: Yavrusunun battaniyesini sandığın üzerine örtüp cepheye mermi taşıyan annelerin sakındıkları sandıklardaki mermilerle kurulmuştur. Bu ülke 23 Nisan 1920’de kuluna TBMM’nin yönettiği Kurtuluş Savaşı ile kurtulmuştur. Kurulmadan önce milli iradeyi öncelemiş bir liderin kurduğu ülkeye ‘sandık demokrasiyle kurulmamış’ demek gerçekten abesle iştigaldır.

Bu dünyada ülkesini yolda bulmuş olanlarla kimse bizi karıştırmasın. Bu ülkede ve genel başkanlığını yaptığı parti de savaş meydanlarında kurulmuştur. bu savaşın komutanı TBMM olmuştur. Üç aylık dönemlerde başkomutanlık görevini Mustafa Kemal Atatürk’e devretmiştir. Üç ayda yeniden oylama yapmıştır.

‘Bu ülke sandıkta kurulmadı’ demek, sandık dışını çare göstermek, bugüne kadar önüne gelen herkese darbeci diyenlerin herhalde sürcü lisanıdır ki bayramın yüzü suyu hürmetine bizde bunu affedelim.

Bu topraklarda ne zaman devlet ile millet karşı karışa geldi, hep millet kazanmıştır” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com