Özel’den Altındağ tepkisi: Katliam yasasını AYM’ye götüreceğiz

AKP’nin sokak hayvanlarının öldürülmesine izin veren teklifinin yasalaşmasının ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden katliam görüntüleri gelmeye başladı. Ankara’nın Altındağ ilçesinde de hayvanların vahşice öldürülüp gömüldüğü yeni görüntüler ortaya çıktı.

  • ü
  • 09 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Altındağ’da köpeklerin vahşice öldürüldüğünün ortaya çıkması sonrasında, CHP lideri Özel ‘katliam yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini yineledi. 180 sayfalık bir dilekçe hazırladıklarını söyleyen Özel, belediyeleri yasayı uygulamamaya çağırdı.

ALTINDAĞ’DA ÇUKURLARDA ÖLDÜRÜLMÜŞ KÖPEKLER…

Hayvan hakları savunucuları, köpeklerin şiddetle toplandığına dair gelen ihbarlar üzerine Altındağ Belediyesi’ne ait bir barınağa gittiklerinde, barınağa birkaç kilometre mesafede kazılmış çukurlara gömülmüş öldürülmüş köpekleri buldu. Altındağ Belediyesi, görüntülerdeki yerin hayvan mezarlığı olduğunu savunarak “Katliam haberleri tamamen asılsız” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ÖZEL: AYM’YE BAŞVURACAĞIZ

Özgür Özel, X hesabından yaptığı açıklamada, ‘katliam yasası’na itiraz etmeye hazırlandıklarını açıkladı:

“Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti. Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. Anayasa Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum.

O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com