Özel, Sinan Ateş davasında: O iki katil içeri girince adalet tecelli edecek

Sinan Ateş cinayeti davasını takip eden Özgür Özel, Ayşe Ateş ile birlikte basın açıklaması yaptı. Özel, "Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip, esas azmettiricilere gerekli cezayı verip kamu vicdanında cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Katiller içeriye girince adalet tecelli edecek. Hangisi? O ikisi, o ikisi" dedi.

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Sinan Ateş cineyetinin duruşmasını takip eden Özel, Sincan Cezaevi Kampüsü önünde Ayşe Ateş ile birlikte basın açıklaması yaptı. “Esas azmettiricilerin bir kısmı gizlilik kararı olan diğer dosyada, ki o dosyaya ‘aman takipsizlik verin’ baskıları var” diyen Özel şunları söyledi:

“Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var. Tabii bir kısmı Ankara’da bir genel merkezde oturuyorlar. Onlar o dosyada yok. O dosyaya takipsizlik verip bu dosyadaki tetikçilere de belli cezalar verip uyuşturucu satıcısı, gençleri zehirleyen, kimi nasıl öldürdüklerini övünerek anlatan haysiyetsizler para karşılığı yatarlar. Öbür dosyadaki bağlantıları da koparıp kendileri görevlerine devam etmeye çalışıyor.

Buradan tüm halkımıza sesleniyorum; yüz yıllık Cumhuriyetin başkentinde bir cenaze var, orada duruyor. O cenazenin defnedilmiş olması, o kanı yerden kaldırmıyor.”

O İKİSİ…

Özgür Özel, şöyle devam etti:  Eğer siz buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip, aracıları görmezden gelip, esas azmettiricilere gerekli cezaları verip hukuken cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Buradan bir daha sesleniyoruz, bu adalet ne zaman tecelli edecek? Katiller içeriye girince. Hangisi? o ikisi, o ikisi, o ikisi…

Bunu Ayşe Hanım da biliyor, annesi de biliyor, vicdan sahibi bütün siyaset arkadaşları da biliyor. Sinan Ateş onların emriyle bize laf ediyordu ama söz siyasettir söylenir; ama siz söz söyleyen birisini başka işlerden dolayı susturmak için, bildiklerinden dolayı susturmak için öldürürseniz hepimiz birlikte Sinan Ateş’in yanında oluruz. Çünkü biz o ikisi gibi siyasetçiler değiliz. Çünkü biz adalet isteyenleriz.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Özel, şunları kaydetti: “Bundan sonra Türkiye’de iki ittifak var. Bir tanesi kötülerin, bir tanesi de iyilerin ittifakı. Milletimizi iyilerin yanında durmaya çağırıyoruz. O kötülerin ittifakına zorlanan AKP’nin, MHP’nin değerli milletvekillerine, yöneticilerine ve üyelerine sesleniyoruz; bu kötülüğe ortak olmayın. Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com