Özel: ‘Katliam yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyunda 'katliam yasası' olarak adlandırılan ve sokak hayvanlarını öldürmeyi de içeren yasa tasarısının TBMM'de kabul edilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyunda ‘Katliam yasası’ olarak nitelenen sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından açıklama yaptı. Özel, yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söyledi.

Özel, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Özel, “Teklifin açıkça Anayasa’ya aykırı olduğu, yaşam hakkını savunmadığı çok ortada. Bu bizim zaten görevimiz. En kısa zamanda ve yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız.O yüzden Anayasa Mahkemesi ile ilgili süreci hep birlikte değerlendirip, Anayasa Mahkemesi’ne kanunu götüreceğiz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

CHP’Lİ BELEDİYELER UYACAK MI?

Özel CHP’li belediyelerin yasaya uyup-uymayacağı şeklindeki soruya ise “Bizim belediyelerimiz kendi üzerine düşenlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacaktır” yanıtını verdi.

Yasada, karara uymayan belediye yetkilileri hakkında hapis cezası da var.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com