Özel: Erdoğan ile görüşmede not tutması için Namık Tan yer alacak

CHP lideri Özgür Özel, "Bana büyükelçimiz Namık Tan eşlik edecek. Protokol ve görüşme düzeni ile devamında not tutulması açısından Cumhurbaşkanı’na da bir büyükelçinin eşlik etmesi bekleniyor" dedi. Özel, 1 Mayıs'ta yaşananları eleştirerek, "Su kemerini Çin seddine çevirdiler" dedi.

  • ü
  • 02 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşananları eleştirerek, “‘Yasakları kaldıracağız’ diye geldiler, su kemerini Çin Seddi’ne çevirdiler emekçiler için” dedi. Özel, Erdoğan ile görüşmeye eski büyükelçi Namık Tan ile birlikte gideceğini söyledi.

Özel, saat 16’da AKP Genel Merkezi’nde yapılacak görüşmede liderlerin yanı sıra birer eski büyükelçinin hazır bulunacağını söyledi. Beraberinde eski New York Büyükelçisi Namık Tan’ın olacağını ifade etti. Tan’ın hem görüşmeden önce protokol kurallarını kontrol edeceğini hem de görüşmede not tutacağını vurguladı.

‘SU KEMERİNİ ÇİN SEDDİNE DÖNDÜRDÜLER’

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan Özgür Özel, İstanbul’da su kemerlerine polis barikat kurmasını eleştirerek, “Yasakları, yoksulluğu ve yolsuzluğu kaldıracağız” diye gelenlerin 22 yıl sonra Türkiye’de ortaya koydukları demokrasi tablosu bu. “Yasakları kaldıracağız” diye geldiler, su kemerini Çin Seddi’ne çevirdiler emekçiler için. Utanç verici. 2010 yılında Taksim’i 1 Mayıs’a açmakla övünüyorlardı. Bugün hem Taksim yasak hem de geldikleri 2003’te su kemerleri hiç olmazsa serbestti, su kemerlerini ablukaya alarak, Çin Seddi’ne dönüştürdüler. Su kemerinin üstüne sis bombaları yerleştirmişler. Utanılacak bir durum. O tabloyu biz yapmadık. O tablonun ressamı AKP iktidarıdır.

Kanunsuz emir verenlere kızıp da olumsuz tepki gösterilmesin demiştim. Bazı görüntülerden hoşnut değilim ve son derece rahatsız oldum.” dedi.

‘SEÇMEN DİYALOG TELKİN EDİYOR’

Erdoğan ile görüşmesinde 1 Mayıs’ı gündeme getireceğini söyleyen Özel, “Tabii tabii. Ben zaten pazartesi günü Yerlikaya’yı aradığımda, Erdoğan’la 1 Mayıs’tan önce görüşebilseydim, bunun gündem maddem olacağını söylemiştim. Dedim ki, “Kararınızı gözden geçirmenizi talep ediyorum. Erdoğan’a bunu iletin.” Yerlikaya, bunun olamayacağını söyledi. Üç kez görüştüm Yerlikaya ile. Mesafe alamadık.

31 Mart’ın sonuçlarını değerlendirirken, seçmenin diyalog telkin ettiği ortada. Diyalog mu istiyoruz, gerginlik mi, karar vermek lazım. Bugünkü tablo diyalogdan değil, gerginlikten yana bir tablo. Faydası yok Türkiyeye.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme CHP milletvekile ve eski büyükelçi Namık Tan ile birlikte gideceklerini anlatan Özel, “Bana büyükelçimiz Namık Tan eşlik edecek. Protokol ve görüşme düzeni ile devamında not tutulması açısından Cumhurbaşkanı’na da bir büyükelçinin eşlik etmesi bekleniyor. Henüz o ismi bildirmediler.

Evet, görüşmenin yeri ve saati bildirilirken, “Heyet mi olacak, baş başa mı” dediler. Biz genel başkanın tek geleceğini, Tan’ın protokol gereği eşlik etmek ve not tutmak üzere yanımda bulunmasını arzu ettiğimizi söyledik. Onlar da Cumhurbaşkanı’na aynı düzeyde kimin eşlik edeceğini bize bildirecekler.”

Özel, görüşmenin AKP Genel Merkezine alınmasının kendi talepleri olduğunu kaydetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com