Özcan’dan Şimşek’e: Döviz almak bir tercih değil mecburiyet

Ekonomist Serkan Özcan, Türkiye'nin döviz almasının bir tercih değil mecburiyet olduğuna işaret ederek, "Dövizi mecburen alıyor Merkez Bankası! Çünkü ülkenin döviz rezervleri kara cahil bir ekonomi politikasını sürdürebilmek için cayır cayır yakıldı!Şimdi yapılan, o yakılan rezervleri yerine koymak için verilen tefeci faizinden ibaret!" dedi.

  • ü
  • 20 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Piyasadan döviz almasak dolar/TL 30’un altına gelirdi” sözlerini eleştirerek, “Döviz almak tercih değil mecburiyet!” dedi.

Bakan Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında kullandığı “Piyasadan döviz almasak dolar/TL 30’un altına gelirdi” sözleri tartışma konusu oldu.

“Döviz almasak dolar çok düşer” demenin bir mantığı yok!” diyen Serkan Özcan, şu ifadeleri kullandı: “İktidar mükemmel bir iktisat politikası uyguladı diye gelmiyor döviz! Saplantılı bir politikadan “afedersiniz” bile demeden %50 faiz vererek kurtulmaya çalışıyoruz, o nedenle bu bolluk!

Dövizi mecburen alıyor Merkez Bankası! Çünkü ülkenin döviz rezervleri kara cahil bir ekonomi politikasını sürdürebilmek için cayır cayır yakıldı!Şimdi yapılan, o yakılan rezervleri yerine koymak için verilen tefeci faizinden ibaret! Ayrıca iç talebin ekonomik büyümeye neredeyse hiç katkı veremeyeceği bir noktaya giderken, TL’yi aşırı değerlendirmek dış talebi de baltalayacağı için döviz almak tercih değil mecburiyet!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com