‘Ortam siyasi affa müsait ama Gülen cemaati de yararlanır’

Gazeteci Murat Yetkin, ortamın bir siyasi genel affa müsait görüntüğünü fakat Gülen cemaati ile ilişkilendirilen kişilerin de bundan yararlanabileceğini söyleyerek, formül için topu Hakan Fidan-Yaşar Güler- İbrahim Kalın üçlüsüne attı.

  • ü
  • 27 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Gazeteci Murat Yetkin, “Dün girmiş, yarın çıkacak” gibi hapiste tutulan Selahattin Demirtaş’ın, Osman Kavala ve diğer Gezi mahkûmlarının durumunundan yola çıkarak genel af tartışmalarını köşesine taşıdı. Yetkin, ortamın bir siyasi genel affa müsait görüntüğünü, iktidar açısından da muhalefet açısından da bunun önünde engel olmadığını, sadece “Gülen cemaati meselesi”nin bulunduğu değerlendirmesini yaptı. Tecrübeli gazeteci Fethullah Gülen’in vefat etmesine rağmen cemaatinin durduğunu yazdı.

Murat Yetkin’in “CHP’nin tutumu ve siyasi af” konulu yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Özel’in ve CHP’nin bu çerçevede, özellikle de TUSAŞ baskını ardından terörle mücadele özelinde hükümetle dayanışma göstermesi de önem taşıyor. Erdoğan bu günlerde sağ siyasetin (MHP dışındaki) milliyetçi ve muhafazakâr uçlarında göremediği dayanışmayı Özel’den görüyor.
CHP liderinin parti yönetiminde çoğu kişi karşı çıkarken 27 Ekim Beşiktaş mitingini sadeleştirilmiş içerikle “Terör ve şiddete karşı yaşama hakkı” başlığıyla yapma kararı da bunun parçası, her türlü görüşmeyi anca Meclis çatısı altında yapma kararını açıklaması da. Daha önce Meclis’ten adeta kaçırılarak yürütülen süreçlerin yol açtığı hüsran malum.

Öta yandan, TUSAŞ saldırısının “süreçle” ilgisi olmadığını öne sürse de Türkiye’nin en önemli silah savunma sanayii tesislerinden birine saldırıyı aylardır planladığını açıkça söyleyen PKK’nın lideri Öclan’ın gelip Meclis’te konuşturulması istenirken, örneğin eline silah almamış Gezi mahkûmu Can Atalay’ın milletvekili yemini etmek için Meclis’e gelmesine izin verilmemesi, bugünlerde edilen parlak sözlerin sırmalarını döken bir çelişki.

“Dün girmiş, yarın çıkacak” gibi hapiste tutulan Demirtaş’ın, Osman Kavala ve diğer Gezi mahkûmlarının durumu da öyle.

Ortam bir siyasi genel affa müsait görünse de iktidar açısından da muhalefet açısından da bunun önünde bir de “FETÖ meselesi” bulunuyor. Fethullah Gülen öldü ama örgütü duruyor.

Ama belki Hakan Fidan-Yaşar Güler- İbrahim Kalın üçlüsü ona da bir formül üretebilir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com