Orman yangınlarını ‘işe gitmemek için’ çıkarmışlar

Mersin Silifke'de 15 Ağustos'ta çıkan yangınlarla ilgili tutuklanan iki kişi, "Elektrik telleri zarar görürse; şantiye durur, biz de işe gitmeyiz diye ateşe verdik” dedi.

  • ü
  • 25 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Mersin’de 15 Ağustos’ta, 4 noktada çıkan orman yangını çıkmıştı. Silifke ilçesi İmamuşağı, Çadırlı, Mukaddem ve Bolacalıkoyuncu mahallelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar aynı gün söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturmada iki şüphelinin olay günü çalıştıkları mermer şantiyesinden hastaneye gitme bahanesiyle ayrılıp motosikletle ilerledikleri 4 güzergahta yangın çıkardıkları belirlendi. R.K ve İ.O. tutuklandı.

İki şüpheli ifadelerinde birbirlerini suçladı. Tutuklu şüpheli R.K, ifadesinde şunları anlattı:

“Aşçıya elimi akrep soktuğunu, tedavi için hastaneye gideceğimizi söyleyerek iş yerinden ayrıldık. Motosikletimi İ.O. kullandı. 500 metre sonra İ.O. motoru bana verdi. Bir süre sonra durdurmamı istedi.

Daha sonra ‘Şurada iş yerine giden elektrik kabloları var. Burayı yakalım. Elektrikler gider. Biz de yarın işe gelmeyiz’ diyerek motosikletten indi. Çakmakla yere eğilerek ormandaki çalıları tutuşturup sonra geri yanıma geldi. 500 metre sonra İ.O. tekrar motosikleti durdurmamı istedi. İ.O. motosikletten inerek ormana doğru yürüdü. Yamacı çıktıktan sonra eğilerek çalılıkları tutuşturdu. Sonra tekrar yola devam ettik.”

Tutuklu diğer şüpheli İ.O. ise olay günü iş yerinde kendisini akrep soktuğunu öne sürerek “Alkollüydük” dedi ve ormanı diğer şüphelinin yaktığını iddia etti

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com