Önce İstanbul, şimdi de Ankara: Metro merdivenine sabotaj kamerada

İstanbul'da metroların merdivenlerinin bilerek bozulması ya da durdurulması hafızalarda tazeyken, bu kez de Ankara'da yürüyen merdivenlerin devre dışı bırakıldığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntüleri paylaşan Mansur Yavaş, "Yasal işlem başlatacağız" dedi.

  • ü
  • 30 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentteki metro istasyonlarında yürüyen merdivenlere yapılan sabotajın görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Olaya ilişkin hukuki süreç başlatılacağını duyuran Yavaş, görüntülerde kimliği belirsiz kişilerin yürüyen merdivenleri acil durdurma düğmesine basarak durdurduğunu belirtti.

Yavaş, bu tür vandalizm olaylarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, sorumluların tespit edilip, gerekli yasal işlemlerin yapılacağını ifade etti. Yayınlanan görüntülerde, metro istasyonlarındaki yürüyen merdivenlerin çalışır haldeyken, ani bir şekilde durdurulduğu ve bu durumun yolcular için olası tehlikelere yol açabileceği kaydedildi.

Daha önce de İstanbul’da metroların yürüyen merdivenleri bozularak çalışmaları engellenmişti.

Yavaş’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Değerli vatandaşlarım,

Ankara genelindeki yürüyen merdivenlere ve asansörlere kasıtlı zarar veren kişiler hakkında yasal işlem başlatacağız.

Kamuya hizmet eden bu araçları 7/24 gözetliyor ve mağduriyet yaşanmaması için kararlılıkla çalışıyoruz.

Kamu malı gelecek nesillere mirasımızdır, hep birlikte sahip çıkacağız.

Asansör ve yürüyen merdivenlerde herhangi bir arıza oluşması durumunda 0534 010 19 17 numaralı arıza hattını ya da Başkent 153’ü arayarak bize ulaşabilirsiniz. “

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com