Ölen MİT’çinin albümü sahafa düştü: Emre Taner, Süleyman Seba, Şenkal Atasagun ve daha nicesi…

Ölen MİT personelinin fotoğraf albümü sahaflara düştü. Fotoğraflarda bir dönem Türkiye'nin yakın tarihine damga vurmuş birçok isim var.

  • ü
  • 19 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve ölen MİT'çi birlikte

12Punto’dan Masum Gök, bir sahafta, ölen eski bir Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) üst düzey isminin fotoğraf albümünü buldu. Albümde ölen MİT’çinin kurumun üst düzey bir çok ismiyle fotoğrafları yer alıyor.

(Dönemin İstanbul MİT Bölge Başkanı Süleyman Seba ile birlikte.)

Albümü yayınlayan gazeteci Gök, “İnsanın karşısına ne çıkacağı bazen belli olmuyor. Sahaflarda dolaşırken karşıma bir albüm çıktı. Eski fotoğraflara bakmayı sevdiğimden albümü karıştırmaya başladım. Fotoğraflarda zayıf ve bıyıklı bir kişi dikkatimi çekti. Dikkatli bakınca bu kişinin Eski MİT Müsteşarı Emre Taner olduğunu fark ettim. Daha da heyecanlanmıştım… Baktığım albüm vefat eden bir MİT personelinin albümüydü. Kimsesi olmadığı için eşyaları kağıtçıya düşmüş oradan da sahaflara dağılmıştı” diye yazdı.

(Fuat Doğu bir etkinlikte.)

Yakın dönem Türkiye tarihine ilişkin önemli fotoğrafların yer aldı albümde Emre Taner, Miktad Alpay, Nuri Gündeş, Süleyman Seba, Şenkal Atasagun, Cevat Öneş, Sönmez Köksal, Fuat Doğu, Mahir kaynak gibi bir dönem MİT’in en tepesinde yer almış önemli isimler bulunuyor.

(Emre Taner ve vefat eden MİT personeli.)

HİRAM ABBAS VE MEHMET EYMÜR’LE FOTOĞRAFI YOK

Fotoğrafları yayımlayan gazeteci Gök, “Fotoğraflardan anladığım MİT içinde o dönem basına da çok yansıyan gruplaşmaların içine bu kişi dahil olmamış. Hem Emre Taner’le hem de Şenkal Atasagun ile samimi fotoğrafları bunu gösteriyor. Ancak Hiram Abas ve Mehmet Eymür’le bir birebir bir fotoğrafının olmaması da dikkat çekiciydi” diye yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com