Olcay Kılavuz’dan ‘sus talimatı aldım’ iddiasına yalanlama

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi olan eski MHP vekili Olcay Kılavuz, "Bana konuşmama talimatı verildi" dediği ve ifadeye çağrılmak istediği yönündeki haberi yalanladı.

  • ü
  • 14 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da sokak ortasında öldürülmesinin kilit isimlerinden biri olan eski MHP Mersin milletvekili, Devlet Bahçeli’nin eski TBMM Danışmanı Olcay Kılavuz, kendisine “konuşmama talimatı” verildiği ve savcılara ifadesinin alınması için çağrı yaptığı yönündeki haberi yalanladı.

Tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş’ı evinde koruduğu iddia edilen Kılavuz, TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan’ın bu sabah “yakın çevresine yaptığı değerlendirmelere” dayandırarak doğrudan onun ağzından aktardığı açıklamaların kendisine ait olmadığını belirtti.

‘YASAL YOLLARA MÜRACAAT EDECEĞİM’

Kılavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ne Ahmet Sözcan ne de başka bir gazeteciyle yapılmış bir röportajım veya bir açıklamam yoktur. Yalan ve kurgu haber yapanlarla ilgili yasal yollara müracaat edeceğimi, itibar suikastçılarının yargı önünde hesap vereceğini kamuoyuna bildiririm” dedi.

‘KILAVUZ’UN ÇAĞRISI VAR’ DİYEN SÖZCAN DA ÇARK ETTİ

Bu sabah TGRT yayınında “Olcay Kılavuz’un bir çağrısı var, diyor ki ‘Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” şeklinde bir çağrısı var’ ifadelerini kullanan Sözcan’ın da “çark etmesi” dikkat çekti.

Sözcan da şu paylaşımı yaptı:

“Bugün yayında da söylediğim üzere anlattığım kulis bilgilerini Olcay Kılavuz’a çok yakın çevrelerden aldım.. Yani bazı haber sitelerinde yer aldığı şekliyle Olcay Kılavuz’un doğrudan röportaj vermesi söz konusu değil.. Kamuoyunun bilgisine sunarım…”

NE OLMUŞTU?

TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, bu sabah TGRT yayınında Kılavuz’un “yakın çevresine yaptığı değerlendirmelere” dayanarak “Bildiklerimi anlatmaya hazırım” dediğini anlatmıştı. Sözcan, Kılavuz’un “kendisine konuşmaması ve Sinan Ateş’in ailesine başsağlığı dilememesi yönünde talimat verildiğini” söylediğini anlatmıştı.

Sözcan, Cem Küçük’ün yayınında şu ifadeleri kullanmıştı:

‘BENİ SAVCILIK ÇAĞIRSIN’

“TGRT Haber olarak Olcay Kılavuz’un çok yakındaki isimlere ulaştık. Olcay Kılavuz bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyor, onları paylaşalım. Olcay Kılavuz’un bir çağrısı var. Beni mahkeme-savcılık çağırsın” diyerek bir çağrıda bulunuyor.

Olcay Kılavuz Mersin Milletvekilliği yaptı, ülkü ocakları başkanlığı da yaptı. Son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup danışmanı olarak görev yapıyordu ama görevden alındı. Sinan Ateş cinayetinin ardından Olcay Kılavuz ismi sürekli gündemde. Suikast sonrası tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkaran Tolgahan Demirbaş’ı koruduğu iddia ediliyordu. Onunla görüşmeler yaptığı iddia ediliyordu. Dolayısıyla Olcay Kılavuz’un açıklamaları, bu davaya nasıl baktığı, bundan sonra neler yapmayı planladığı çok önemliydi.

Biz de TGRT Haber olarak Olcay Kılavuz’un çok yakınındaki isimlere ulaştık. Olcay Kılavuz’un bir çağrısı var, diyor ki “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” şeklinde bir çağrısı var.

‘BİLMİYORDUM’ İDDİASI

Sinan Ateş davasına ilişkin dava 1 Temmuz’da başlıyor. Olcay Kılavuz, ısrarla kendisinin ifadesinin alınmasını istiyor, böyle bir çağrısı var. Hatta şöyle bir şey diyor, “Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Kendisinin bu işin taraflarından biri olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm” diyor. Kendisinin iddiası bu şekilde. Tape kayıtları varsa, Tolgahan Demirbaş dinleniyorsa ve benim onunla yaptığım görüşmeler kayıt altına alındıysa o tapeler deşifre edilsin” diyor.

TGRT gibi İhlas Grubu’na ait olan Türkiye Gazetesi, Sözcan ve Kılavuz’un açıklamalarının ardından haberinin başlığını “iddia” olarak değiştirdi

‘TELKİNDE BULUNULDU, TALİMAT VERİLDİ’

Bu zamana kadar niye ifade vermedi ya da açıklama yapmadı? Olcay Kılavuz, bu konuda kendisine telkinde bulunulduğunu, talimat verildiğini söylüyor. ‘Senin ismin dosyada geçmiyor ki neden ifade veresin?’ şeklinde telkinde bulunulduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda da sessiz kalması noktasında da talimat verildiğini söylüyor. Olcay Kılavuz, “Eğer bu suçsa gidip yatayım” ifadesini de kullanıyor.”

‘BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEYİN’ TALİMATI İDDİASI

Ayşe Ateş’i de aramak istediğini söylüyor ama “Kendilerine baş sağlığı bile dilemeyin” diye talimat gittiğini söylüyor.

Tolgahan Demirbaş’ın kendi evinde değil, evinin önünde gözaltına alındığını söylüyor. Polisler almaya geldiğinde ilk başta direndiğini, teslim etmek istemediğini ama Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu öğrendikten sonra Demirbaş’ı polislere teslim ettiğini ifade ediyor.

Sinan Ateş’in öldürülmesine ailesinin de üzüldüğünü ifade ediyor ve Kendi ailesinin de “Yazıktır, günahtır, neden öldürdüler?” diye ağladığını söylüyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com