Öğretmen cinayetinde ‘Bayğaralar çetesi’ ayrıntısı ortaya çıktı

Kocaeli’de otomobilinde öldürülen lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç’ın cinayetinin ardından Bayğara çetesinin izi bulundu. Çoğaç’ın kardeşinin 4 yıl önce suç örgütü lideri Bedirhan Bayğara’yı öldürdüğü, öğretmenin ise "kan davası" uğruna katledildi öne sürüldü.

  • ü
  • 29 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

Kocaeli’de otomobilinde öldürülen lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç’ın cinayetinin ardından bazı detaylara ulaşıldı. Çoğaç’ın, kan davası nedeniyle kamuoyunda ‘Bayğara’lar çetesi” olarak bilinen grubun hedefi olduğu belirtiliyor.

Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde, 26 Haziran Çarşamba günü sabah saatlerinde yaşanan olayda Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, evinden çıkıp otomobiline bindiği sırada silahlı saldırıya maruz kaldı. Emniyet kemeri takarken aracının yanına yaklaşan bir saldırgan tarafından başından vurulan Çoğaç, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan ise koşarak kaçarak izini kaybettirdi.

KATİLİ YAKALANDI

Olayın ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bu süreçte, saldırganın kimliği ve olaya karışan diğer şüphelilerin peşine düşüldü. Yapılan operasyonlar sonucunda saldırgan ile ona yardım ettiği düşünülen şahıs, İstanbul Ümraniye’de Dudullu’da yakalandı. Olayla ilgili detaylı gözaltılar da gerçekleştirildiği belirtildi.

Mahir Çoğaç, evli ve 2 çocuk babası olarak biliniyordu. 18 yıldır görev yaptığı okulun bahçesine getirilen Çoğaç’ın cenazesi, yakınları, meslektaşları ve öğrencileri tarafından büyük bir hüzünle uğurlandı.

‘BAYĞARALAR’ DETAYI

Cinayetin arkasında, daha önce Adana’da işlenen bir başka suçla ilişkilendirilen “Bayğaralar” adlı organize suç örgütü olduğu iddia edildi. Bu örgütün eski lideri Bedirhan Bayğara’nın öldürülmesinin ardından intikam almak isteyenlerin Mahir Çoğaç’a pusu kurdukları belirtildi. Olayın failinin, Mahir Çoğaç’ın kardeşi Y. Çoğaç olduğu iddia edildi ancak Y. Çoğaç’ın halen yakalanamadığı ifade edildi.

Çoğaç ailesinin geçmişine dair bilgiler de olayın detayları arasında yer aldı. Mahir Çoğaç’ın kardeşlerinden M. Çoğaç’ın Adana’da organize suç örgütü lideri olarak bilindiği ve çeşitli suçlarla ilişkilendirildiği aktarıldı. Diğer bir kardeşleri S. Çoğaç’ın ise silahlı çete üyeliği, adam öldürme ve yaralama gibi suçlardan 2002 yılında yakalandığı ve yargılandığı bilgisi paylaşıldı.

MAHİR ÇOĞAÇ HAKKINDA

Mahir Çoğaç, eğitim hayatında ve sosyal çevresinde sevilen ve saygı gören bir öğretmen olarak biliniyordu. Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Çoğaç, hiçbir suça karışmayarak Kocaeli’de kendisine ve ailesine yeni bir yaşam kurmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com