Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan: Bahçeli’nin bir hesabı var

Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a ilişkin mesajını yorumlayan Mehmet Öcalan, “Valla konuşmalar samimi. Yani eğer bu bir girişimse, Zannederim Bahçeli'nin bir hesabı var. Umarım ki herkes bu hesaptan faydalanır” dedi.

  • ü
  • 23 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, PKK lideri Abdullah Öcalan için, “Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” açıklamasına Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’dan yanıt geldi.

Odatv’ye konuşan Mehmet Öcalan, “Valla konuşmalar samimi, yani eğer bu bir girişimse. Zannederim Bahçeli’nin bir hesabı var. Umarım ki herkes bu hesaptan faydalanır” dedi.

‘NE OLACAĞI BELİRSİZ’

Öcalan’ın avukatlarının her hafta görüş talebini ilettiklerini söyleyen Mehmet Öcalan’ın Bahçeli’nin iki haftadır bu konuyu gündeme taşıdığını hatırlatarak, “İki hafta üst üste Devlet Bahçeli bu konuyu ortaya atıyor. Bunu bilemiyorum, bir adımdır. Ne şekilde şekillenecekse, bilemiyorum. Umarız ki güzel şekilde olur. 4 senedir Abdullah Öcalan’dan bir ses çıkamıyor, tecritte. Avukatlarıyla her taraf kesilmiştir. Bilmiyorum belki adada konuşuyor. Bilemiyoruz. Umarım herkes için güzel bir şeyler olabilir. Kimse kimseyi aldatmasın. Demokratik şekilde güzel bir barış olsa biz de buna seviniriz. Neyin ne olacağı belirsiz. Umarım ki güzel olur” şeklinde konuştu.

Mehmet Öcalan, “Abdullah Öcalan ile görüşmeniz halinde Bahçeli’nin çağrısına olumlu mu olumsuz mu yanıt vermesini isterdiniz?” sorusuna ise “Eğer toplum için bir katkısı varsa olumlu olur. Olumsuzunu düşünmeyiz. İnsanlar ölmesin, kan akmasın. Buna zaten geçmişte de karşıydık, şimdi de karşıyız. Demokratik bir barış olacaksa… Ama tek taraflı olursa zor olur” diyerek yanıtladı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin (22 Ekim Salı) dünkü Grup Toplantısı’nda Öcalan için çağrı yaparak “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne Edirne, adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com