Newroz kutlamasında Amedspor forması elinden alınan down sendromlu Berfin fenalaştı

Kocaeli Darıca Newroz’unda, üstündeki Amedspor forması polisler tarafından alındığı için kasılan engelli down sendromlu Berfin hastaneye kaldırıldı.

  • ü
  • 18 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Newroz kutlamasında Amedspor forması elinden alınan down sendromlu Berfin hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde düzenlenen Newroz kutlamasında, üzerinde Amedspor arması olduğu için forması polis tarafından elinden alınan down sendromlu Berfin fenalık geçirdi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun paylaştığı videoda, down sendromlu Berfin ismindeki kız çocuk Amedspor formasıyla Newroz kutlamasının bulunduğu alana girmek isterken, polis aramasında forması elinden alındığı ve içeri girmesine izin verilmediği görülüyor.

Berfin’in yakınları ise bu duruma “Burada da sarı var, burada da kırmızı var… Bu bir suç olamaz yani, hakkımızı savunuyoruz. Down sendromlu bir kız var burada, yazık günah… Hakkını savunamadığı için mi bu şekilde yapıyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdi.

Fenalaşınca ilk müdahalesinin doktor olan DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından yapılan Berfin daha sonra hastaneye kaldırıldı. Gergerlioğlu, yaptığı paylaşımda “Ayıp! İnsanlıktan utanın! Kocaeli Darıca’da üstündeki forması polisler tarafından alındığı için kasılan engelli down sendromlu Berfin’i hastaneye kaldırdık! @KocaeliEmniyeti, @kocaelivaliligi, @EmniyetGM, @TC_icisleri, @AliYerlikaya” diyerek Kocaeli valiliğini, Emniyet Genel Müdürlüğünü, İçişleri Bakanlığını ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı görevini yapmaya davet etti.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte yapılan uygulamaya tepki gösterildi. Bazı Amedspor taraftarları da Amedspor Külup Başkanı Aziz Elaldı’ya seslenerek, “Bu arkadasimizi Amedspor maçına davet etmelisiniz.” isteğinde bulundu.

Çevredeki kalabalık ayrıca, polislerin görüntü aldığını görünce, “Çekin, çekin! İnsanlıktan çıktığınız anı çekin… Tüm halkımız görsün kim olduğunuzu” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com