Narin uğurlanıyor: Komşu köyde namazı kılındı, kendi köyüne defnedilecek

Otopsi işlemleri tamamlanan Narin Güran'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarıldı ve yakınları tarafından alındı. Narin'in cenaze töreni, komşu köy olan Batı Karakoç Köyü'nde düzenlendi. Ancak küçük Narin, katledildiği köy olan Tavşantepe Köyü'nde defnedilecek.

  • ü
  • 09 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gündür kayıp olarak aranan, 8 Eylül’de ise Eğertutmaz Deresi’nin yanında çuvala konulmuş ve üzeri taşlarla kapatılmış şekilde öldürülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu tarafından yakınlarına teslim edildi.

CENAZE NAMAZI KOMŞU KÖYDE KILINDI

Narin’in naaşı, komşu köy olan Batı Karakoç Köyü’ne götürüldü. Köyde, küçük Narin için cenaze töreni düzenlendi.

Narin’in tabunun üzerindeki beyaz duvak dikkat çekti. Cenaze töreni sırasında bir kadın fenalaştı. Tören sırasında ağıtlar yakıldı.

KATLEDİLDİĞİ KÖYDE DEFNEDİLECEK

Narin, katledildiği Tavşantepe Köyü’nde toprağa verilecek.

AMCA SALİM GÜRAN’IN TUTUKLULUĞU SÜRÜYOR

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası Salim Güran, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran’ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

BİRİNCİ DERECE YAKINLARI GÖZALTINDA

Zorluoğlu, “İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güren’ın eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

BAKAN TUNÇ: KESİN ÖLÜM SEBEBİNE İLİŞKİN RAPOR DÜZENLENECEK

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran’ın otopsi işlemleri ile ilgili,  “Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir” açıklamasında bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com