Naci Görür’den İstanbul depremi için bir uyarı daha: Aynen Maraş’taki gibi…

Deprem uzmanı Naci Görür İstanbul depremi için, "Fay hattı kırılırsa 7,5'e varan deprem olacak. O kesin ama biz zamanını bilmiyoruz. Bugün mü olur, yarın mı olur bilmiyoruz. Aynen Kahramanmaraş depremini söylediğimiz gibi" dedi.

  • ü
  • 23 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ve Marmara Bölgesi için uyarıyı bir kez daha yaptı. Naci Görür, 7,5 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini söyledi.

Görür, “İstanbul’da Deprem ve Kentsel Dönüşüm” başlıklı panelde konuştu.

İstanbul’da 22 Mayıs ve 5 Ağustos 1766’da meydana gelen depremleri hatırlatan Görür, şöyle konuştu:

“Bu fay sistemi her 250 yılda bir deprem üretiyor. 250 senede enerji birikiyor, depremle rahatlıyor. Sonra tekrar oluyor. 1766’nın üzerine 250 yıl koyduğunuzda 2016 yapıyor. Onun için biz bağırıyoruz ‘İstanbul’u depreme hazırlayın, Marmara Bölgesi’ne dikkat edin.’ diye.

1999 depremi sonrası Marmara’da depreme ilişkin çalışmalar yaptık ve gördük ki kesinlikle Marmara’da deprem olacak. Sadece 1912 Şarköy depreminde kırılan kısımda bir şey olmayacak.

Diğer kısımdaki fay hattı kırılırsa 7,5’e varan deprem olacak. O kesin ama biz zamanını bilmiyoruz. Bugün mü olur, yarın mı olur bilmiyoruz. Aynen Kahramanmaraş depremini söylediğimiz gibi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com