Naci Görür ‘uzakta değil’ diyerek iki il için uyardı: ‘Çok yıkıcı deprem olur’

Deprem uzmanı Naci Görür, Erzincan-Bingöl arasındaki Karlıova'ya işaret ederek, "Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur" dedi.

  • ü
  • 06 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Prof. Dr. Naci Görür

Türkiye’nin dört bir yanı beşik gibi sallanmaya devam ederken, Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde depremin olabileceğini dile getirdi. Görür, “Şu anda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur” ifadelerini kullandı.

‘KARLIOVA’YA BİR FAYDA SON DEPREM YAPAN FAY GELİYOR’

“Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum. Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli’de çalışıyorlar. Karlıova’ya bir fayda son deprem yapan fay geliyor. Karlıova-Bingöl-Göynük.”

‘EN SON 1866 CİVARINDA OLMUŞ’

“Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında. İkincisi Bingöl-Göynük arasında olma ihtimali fazla. O da 7’lik bir deprem. En son 1866 civarında olmuş. Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse, Palu ve Elazığ’a gelir. Malatya’ya doğru geçer gider.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com