Muhbir vatandaş işbaşında: Erdoğan’ın montaj videosunu eleştiren Kılıçdaroğlu’na yeni soruşturma

Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde yayınladığı montaj videoları eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla yeni bir soruşturma daha açıldı. Soruşturma, bir vatandaşın CİMER'e yaptığı ihbarla başladı.

  • ü
  • 11 Eylül 2024
  • ü
  • Gündem

Hakkında siyasi yasak istenen CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Seçim sürecinde montaj videolara sosyal medyadan tepki gösteren Kılıçdaroğlu bir vatandaş tarafından CİMER’e şikayet edildi. Şikayeti değerlendiren savcılık, Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırladı ve Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni istedi. Bakanlık ise bu izni verdi. Kılıçdaroğlu hakkında, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçundan yeni bir dava açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mayıs 2023 seçimleri öncesi AKP mitinglerinde CHP’nin ‘Haydi’ reklam filmine montaj ile PKK’lı yöneticilerin videosunu ekleyerek kamuoyuna izlettirmişti. TRT ortak yayınında konuşan Erdoğan bir soru üzerine, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Ama montaj ama şu ama bu” ifadelerini kullanarak, görüntülerin montaj olduğunu kabul etmişti.

İLK KONUŞMA MECLİS’TE

Bu gelişmelerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısında, “Sahte video hazırlayana sahtekar denir, sahtekardan da Cumhurbaşkanı olmaz” şeklinde bir konuşma yaptı. Daha sonra ise bu konuşmayı sosyal medyadan paylaştı.

MUHBİR VATANDAŞ CİMER’E ŞİKAYET ETTİ

Gerçek Gündem’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; bu paylaşım üzerine Muhammed Alkan isimli bir kişi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında CİMER’e şikayette bulundu. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Savcılık, Kılıçdaroğlu’nun ‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ suçunu işlediğini öne sürerek Adalet Bakanlığı’na yazı yazarak kovuşturma izni istedi. Adalet Bakanlığı ise ağustos ayında kovuşturma iznini verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com