MOSSAD’a çalıştığı iddia edilen şahıs, Hatay’da camide vaaz vermiş

İsrail istihbaratına çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Suriye uyruklu S.T. isimli şahsın Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir camide vaaz verdiği iddia edildi.

  • ü
  • 06 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İsrail istihbaratı MOSSAD’a çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Suriyeli S.T.’nin geçen yıl Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde camide vaaz verdiği iddia edildi.

Yeni Şafak gazetesi, İsrail istihbaratına çalışan Suriyeli S.T. isimli şahsın geçen yıl Hatay Kırıkhan’da camide namaz sonrası vaaz verdiğini yazdı. S.T.’nin Kırıkhan’daki faaliyetleri, gözaltı fotoğraflarının medyaya yansımasıyla ortaya çıktı.

Kırıkhan’da yaşayan M.E.Ç, Suriyeli S.T. hakkında “İki Işıklı Camii de bunlardan biriydi. Ramazan ayında iftardan sonra camiye teravih namazı için gidiyordum. Bu adam teravih namazından sonra camide kalanlarla sohbet ediyordu. Ayet, hadis okuyordu. 6-7 kişilik bir gruptular. Bir Arap ülkesinden gelmişler. Vaazı da Arapça veriyordu. Kırıkhan’da Arapça bilen çok olduğu için cemaatten biri tercüme ediyordu. Ben de 2-3 defa sohbetine katıldım” bilgisini paylaştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘GECELERİ CAMİDE KALIYORDU’

Kırıkhan sakini sözlerine, “Depremzedelere yardım geldiklerini söylüyorlardı. Gece de camide yatıyorlardı. O günlerde insanları çoğu zaten çadırda, hafif hasarlı binalarda ve camilerde kaldığı için de kimse bu durumu yadırgamıyordu. Gündüz ne yaptığını bilmiyorum ama akşam camide ayet, hadislerden bahsediyordu” diye devam etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com