MOSSAD’a bilgi sattıkları iddia edilen 7 kişi tutuklandı

İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'a para karşılığı bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı.

  • ü
  • 05 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a bilgi sattıkları belirlenenlere yönelik İstanbul ve İzmir’de operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Savcılık tarafından Filistin politikasına muhalif olan 6 kişiyle ilgili bilgileri hukuk bürosu çalışanları ve kişisel bağlantıları MOSSAD’a gönderen 9 şüpheli tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri şüphelileri yakalamak için İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 şüpheli İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından 7 şüpheli tutuklanırken 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com