MİT’e ihbarlar rekor kırdı: Eylül ayında pik yaptı

MİT, internet sitesi üzerinden 'bilgi paylaşma' adını verdiği ihbar yönetimiyle yöntemiyle kuruma ulaşan kişilerin sayısını açıkladı. 2023 yılında, toplamda 140 bin kişi MİT'e ihbarda bulunurken, ihbarlar en yoğun şekilde eylül ayında gerçekleşti.

  • ü
  • 13 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), vatandaşların internet üzerinden “bilgi paylaşma” adını verdiği ihbar yöntemiyle kuruma ulaşların sayısını açıkladı. 2023 yılında, toplamda 140 bin kişi MİT’e ihbarda bulundu. Bu ihbarların en yoğun şekilde eylül ayında ulaştırıldığı belirlendi.

Kurumun internet sitesinde, ihbarda bulunanların kimliklerinin ‘son derece yüksek güvenlik önlemleri’ altında korunduğu belirtildi.

MİT’e ihbarda bulunma yöntemleri arasında, kurumun internet sitesinde bulunan özel bir form doldurarak iletilmesi yer alıyor. Sitede vatandaşlar ‘ülkenin bütünlüğü ve çıkarlarını koruma faaliyetlerine katkı sağlamak için’ ihbarda bulunmaya davet ediliyor. Sitede, ‘her vatandaşın ülkenin güvenliğine ve refahına katkıda bulunma sorumluluğu olduğu’ belirtiliyor.

Açıklamada MİT’in, gönderilen ihbarları şifreleyerek üçüncü şahısların müdahalesine karşı koruma altına aldığı vurgulandı. Ayrıca, ihbarda bulunan kişilerin kimliklerinin gizli tutulduğu ve herhangi bir şekilde ifşa edilmediği de kaydedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com