“MİT’çi gazeteci” Şimşek’ten Hablemitoğlu cinayeti zanlısına: İki sene yatar çıkarsın

Necip Hablemitoğlu cinayeti davasında sanık Nuri Gökhan Bozkır, davanın sanıkları Aydın Köstem ve Mehmet Narin isimlerini kendisiyle Ukrayna'da röportaj yapan sabah muhabiri Abdurrahman Şimşek'den duyduğunu söyledi.

  • ü
  • 04 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

Necip Hablemitoğlu cinayeti davasıyla ilgili duruşmada Sabah gazetesinin MİT ile irtibatı olduğu öne sürülen muhabiri Abdurrahman Şimşek tanık olarak dinlendi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, duruşmada ilginç gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yakalandıktan sonra yeniden cezaevine konulan Nuri Gökhan Bozkır, davanın sanıkları Aydın Köstem ve Mehmet Narin isimlerini Ukrayna’da kendisiyle röportaj yapmaya gelen Şimşek’ten öğrendiğini belirterek, “nereden biliyordunuz” diye sordu. Şimşek bu iddiayı reddetti. Bozkır ise “yalancı” dedi.

‘NİYE KAÇIYORSUN, İKİ SENE YATAR ÇIKARSIN’

Bozkır, röportaj sırasında Şimşek’in kameramanının da kendisine soru sorduğunu kaydetti. Ayrıca Şimşek’in kendisine “Niye kaçıyorsun? İki sene yatar çıkarsın” dediğini öne sürdü, gerçekten de iki yıl yatıp çıktığını söyledi.

Abdurrahman Şimşek, sorular karşısında ne geçmişte ne bugün herhangi bir şekilde MİT’le irtibatının olmadığını ifade etti.

Abdurrahman Şimşek, Uğur Mumcu cinayetine ilişkin ise eskiden MİT’te çalışıp emekli olan bir Özel Kuvvetler subayının kendisine “Uğur Mumcu’yu Özel Kuvvetler bombaladı” dediğini öne sürdü.

Ukrayna’dan MİT tarafından getirilen Nuri Gökhan Bozkır, bir süre tahliye edilmişti. Bozkır, bir başka davadan ceza alması üzerine kaçmıştı. Bozkır, geçtiğimiz günlerde tekrar yakalanarak cezaevine konuldu.

‘UĞUR MUMCU’YU ÖKK ÖLDÜRDÜ İDDİASI’

Müyesser Yıldız, internet sitesinde yayımladığı haberde Uğur Mumcu suikastına ilişkin de iddialara yer verdi.

Buna göre, ifadeler şöyle yer aldı:

“Sanık avukatlarının soruları sırasında Abdurrahman Şimşek, geçmişte MİT’te çalışan bir ÖKK mensubunun emekli olduktan sonra kendisine Uğur Mumcu’yu da ÖKK’dan birilerinin öldürdüğünü söylediğini, bunun üzerine Güldal Mumcu’yla görüşmek istediğini, ama Güldal Mumcu’nun ısrarla görüşmediğini anlattı.

Abdurrahman Şimşek’in soruşturmada gizlilik kararı varken yaptığı haberlere ilişkin tüm sorulara, ‘Emniyet kaynaklarının değerlendirmeleri’ cevabını vermesine avukatlar tepki gösterince Mahkeme Başkanı, ‘Haberci bunlar, oradan bir şey duymuş, yazmış’ dedi.

TARKAN MUMCUOĞLU’NUN MİT’E GİRERKEN VERDİĞİ FOTOĞRAFI KULLANDI

Şimşek’e, Tarkan Mumcuoğlu’nun fotoğrafını nereden bulduğu da soruldu. Şimşek önce açık kaynaklardan bulduğunu söyledi. Avukatlar, Mumcuoğlu’nun o fotoğrafının MİT’e girerken çekilen fotoğrafı olduğunu vurgulayınca da, ‘Bir haber kaynağımdan aldım’ dedi.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com