“MİT’te iş” vaadiyle öğrenciye istismar davası: Elektrikçiye 22 yıl hapis, iki müdüre tahliye

Konya'daki MİT vaadiyle lise öğrencisine cinsel istismar davasında elektrik ustası Ahmet Mandal 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Araca olan iki müdür ise serbest.

  • ü
  • 08 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Konya'daki cinsel istismar davasında karar verildi.

Konya’da, ‘Seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız’ vaadiyle lise son sınıf öğrencisi G.A. adlı kız öğrencinin kandırıldığı davada karar çıktı. Liseli öğrenciye cinsel istismarda bulunan elektrik usutası Ahmet Mandal 22 yıl hapis cezasına çarptırılırken, istismara aracılık yapan ve dini nikah kıyan okul müdürleri ise tahliye edildi.

Bütün Türkiye’de infiale neden olay geçtiğimiz yıl Konya’da yaşandı. Lise müdürü Harun Avcu, iddiaya göre; geçen yıl kasım ayında son sınıfta okuyan G.A. isimli kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için, ‘Seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız’ diye vaatte bulunup, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. Mandal da G.A.’ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.’nın durumu anlatmasıyla ailesi, şikayetçi oldu. Kendisini ‘MİT mensubu’ olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, gözaltına alınıp, 25 Kasım 2022’de ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı. Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. Soruşturmada okul müdürü Harun Avcu ile G.A. ve Mandal’ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri tutuklandı.

OKUL MÜDÜRLERİ MEMURLUKTAN İHRAÇ EDİLDİ AMA…

Ahmet Mandal, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri hakkında, ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçlarından 37’şer yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar Ali Akkaş, M.K., ve diğer sanıklar B.K., H.K. için de ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından hapis cezası istendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında 2 okul müdürü de memurluktan ihraç edildi.

FATURA ELEKTRİKÇİYE KESİLDİ, MÜDÜRLER TAHLİYE EDİLDİ

Tutuklu Ahmet Mandal, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri, yargılandıkları 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5’inci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Ahmet Mandal’a ‘Cinsel istismar’ suçundan 22 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri’ye ise ‘Cinsel istismara yardım etme’ suçundan 8’er yıl 4’er ay hapis cezası verip tahliye etti. Diğer sanıklardan Asuman Sahar Koleri’nin eşi M.K., B.K. ve H.K. ise beraat ederken, Ahmet Mandal’ın ortağı Ali Akkaş’a, 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

BÜTÜN YOLLAR AKP’YE ÇIKIYOR

Öte yandan; Ahmet Mandal ile dini nikahlarını kıyan A.S.K.’nın babasının AKP kurucuları arasında olduğu öğrenildi.

A.S.K. ve AKP’li Leyla Şahin Usta’nın yakınlığı da Konya’da konuşulan konular arasında.  Leyla Şahin Usta’nın A.S.K.’yi ziyaret fotoğrafları yerel basında yer aldı. Diğer yandan okul müdürü H.A göreve geldikten sonra da AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ziyarete gidiyor.

‘İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AKP İL BİNASI GİBİ’ İDDİALARI

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AKP il binasına çevrildiğini ifade edilirken, AKP’li Leyla Şahin Usta’nın öz yeğeninin geçtiğimiz Ekim ayında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getirildiğini öne sürüldü.

AKP İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Kulu’nun da yakın arkadaşının İl Milli Eğitim müdür Yardımcısı olarak atandığını kaydedilirken, “Bu yaşanan ahlaksız tuzak olayı bir tarafa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de adeta AKP il binasına çevrilmiş durumda. Bütün atamalarda yine AKP’lilerin yakınları var. Mesela yine AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın öz yeğeni Aynur Türkoğlu, geçtiğimiz Ekim ayında İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı olarak atanıyor. Yine Konya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Kulu’nun yakın arkadaşı Mahmut Zengin’de geçtiğimiz Ekim ayında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getiriliyor. İşte AKP döneminde yapılan liyakatsiz ve yandaş atamaları eğitimi bu duruma getirdi. Bütün bu konuların takipçisi olacak ve yargıda bütün bunların hesabını soracağız.” denildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com