MİT, doktoralı istihbaratçı yetiştirecek: Özel sektörde ve kamuda çalışacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı kuruluş yıldönümü programında bütün üst düzey yöneticileri deşifre edilen MİT'in bünyesinde kurulan İstihbarat Akademisi öğrenci alımına başlayacak. Lisans mezunlarının başvuru yapabileceği programlardan mezunu olanlar üniversitelerde, özel sektör ve kamu kurumlarında çalışabilecek.

  • ü
  • 11 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), bünyesinde kurulan Milli İstihbarat Akademisi bünyesinde açılacak enstitülere yüksek lisans ve doktora öğrencisi alacağını duyurdu.

Enstitülerde açılacak yüksek lisans ve doktora programlarına, üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve akademi şartlarını karşılayan herkes başvurabilecek. Bu programlarda eğitim gören öğrenciler, istihbarat, güvenlik, strateji, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka ile veri analitiği ve benzeri alanlarda çalışmalar yürütecek.

İSTİHBARAT ‘BİLİM DALI’ SAYILACAK

MİT Başkanı İbrahim Kalın tarafından açıklanan Milli İstihbarat Akademisi’nin faaliyetlerine ilişkin detaylar, MİT’in yenilenen internet sayfasında yer aldı.

Buna göre, 6 Ocak itibarıyla faaliyetlerine başlayan Akademi, istihbarat, güvenlik ve strateji alanlarında lisansüstü eğitim ve bilimsel araştırmalar gerçekleştirecek. Akademi’nin bu çalışmalarla Türkiye’de istihbarat alanının bir bilim dalı olarak yerleştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

AKADEMİ’NİN BAŞINDA ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NİN ESKİ HOCASI VAR

Akademinin başkanlığına ise Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan ve daha sonra Erdoğan iktidarı tarafından kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi’nde görev yapmış olan Prof. Dr. Talha Köse yapacak.

Prof. Dr. Talha Köse, akademinin kendine özgü müfredatının olacağını belirterek, “Öğrenciler istihbarat kuramı ve tarihi, araştırma metodolojileri, istihbarat ve güvenlik çalışmalarında yöntem ve analiz gibi derslerin yanı sıra Batı felsefesi, İslam sanatı, sinema gibi vizyon derslerinden de seçim yapabilecektir” dedi.

‘İSTİHBARATÇILAR’ ÖZEL SEKTÖRDE VE KAMUDA ÇALIŞABİLECEK

“Programlardan mezun olanlar ne yapabilir?” soruna Prof. Dr. Talha Köse, “Akademide yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler, diğer üniversitelerde olduğu gibi akademik tez çalışmalarını tamamlayarak mezun olmaya hak kazanır. Mezun öğrenciler özel sektör, akademi ya da devlet kurumlarında çalışabilir” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com