Milli Savunma Bakanlığı: ‘Çatışmada şehit olan arkadaşlarımızın sayısı 9’a yükseldi’

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden askerlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı. Bakanlık önce 5 askerin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 8 askerin ağır yaralandığını duyurmuştu.

  • ü
  • 13 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden askerlerin sayısının 8’e yükseldiğini açıkladı. Ardından gece yarısı yapılan başka bir açıklamada ise hayatını kaybeden asker sayısı 9 olarak duyuruldu.

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yapılan paylaşımda, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan iki silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı sekize yükselmiştir. Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükselmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi.

BAKANLIKTAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Bu bilgilendirmeden hemen sonra MSB’den yapılan başka bir açıklamada ise hayatını kaybeden asker sayısının arttığı bir kez daha duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:

“Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir.

Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

SON SAYI GECE YARISI 01.30’DA DUYURULDU

Bakanlık önce 5 askerin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 8 askerin ağır yaralandığını, daha sonra ağır yaralı askerlerden birinin kurtarılamadığınını duyurmuştu.

01.30’daki son açıklamada ise ağır yaralanan iki askerin daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

FİDAN: MÜCADELE EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan “Sınırlarımız içinde ve dışında, PKK terör örgütüne karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

YERLİKAYA PAYLAŞIM UYARISI YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medyada provokatif paylaşım yapılan hesaplar hakkında tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

ALTUN: RESMİ RAKAMLARA İTİBAR EDİN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da X hesabında bir taziye mesajı paylaştı.

Altun, “Sosyal medyada şehitlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimizle alakalı doğrulanmamış içerikleri paylaşmayalım, terör örgütlerinin bölücü propagandalarına alet olmayalım” uyarısında bulundu ve yalnızca resmi açıklamalara itibar edilmesini istedi.

ÖZEL BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel de “Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor” dedi ve sosyal medya hesabında bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com