MHP’li Yönter’in ağabeyine rüşvet suçlaması: Savcı, hapis cezası istedi

Gazeteci Tolga Şardan'ın yazdığına göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in ağabeyi hakkındaki rüşvet suçlamasında hapis cezası isteniyor.

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

T24 yazarı Tolga Şardan, Bilecik’in Söğüt ilçesinde, kamulaştırma bedelini düşürmek için rüşvet istenmesi üzerine açılan soruşturmada hakkında dava açılanlardan birinin de MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in ağabeyi Aytekin Yönter olduğu iddiasını gündeme getirdi.

İddiaya göre, Bilecik El Sanatları Eğitim merkezi Müdürlüğü yapan Aytekin Yönter için Savcılık 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istiyor. Tolga Şardan konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Belediye çalışanı A.Ç.İ., dilekçesinde; Yörükoğlu’nun, belediye lehine yapılacak bir kamulaştırmaya ilişkin Söğüt Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen iki ayrı dosyalardaki taşınmazların değerini bilirkişi eliyle 10 milyon liradan 2 milyon liraya indirmek için girişimde bulunduğunu öne sürdü.

Söz konusu girişim için Yörükoğlu’nun 450 bin lira talep ettiğini kaydeden şikayetçi, dilekçesindeki iddiasına ait bir video kaydı ile cep telefonları üzerinden kullanılan WhatsApp iletişim sisteminden yapılan görüşmenin kayıtlarını, savcılığa teslim etti.

(…)

Savcılık, Yörükoğlu’nun ‘tek hareket etmem ben’ sözlerini, şüpheli Muhakemat Müdürü’nün söz konusu rüşvet ve gerçeğe aykırı bilirkişilik ve tercümanlık yapmak suçlarını tek başına işlemediğinin kanıtı olarak gördü.

Savcılık, ortaya çıkan tabloyla şüphelilerden Aytekin Yönter ve Süleyman Akar’ın da suça katıldığı kanaatine ulaştı. (…) Bilecik Adliyesi’ndeki Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki yılı aşkın süredir devam eden yargılama, adli tatil sonrasında Eylül’de devam edecek.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com