‘Kupon arazi’ ittifakı: AKP çöktü, MHP’li Levent Uysal kaptı

Gülen cemaatine bağlı bir vakfa ait olduğu için el konulan Sarıyer’deki 27 dönümlük araziyi MHP’li Levent Uysal’ın aldığı ortaya çıktı. Atatürk Kent Ormanı arazisi ile tarihi Fildamı Sarnıcı’nı da yine Uysal almıştı.

  • ü
  • 11 Şubat 2024
  • ü
  • Gündem

Gülen cemaati ile bağlantılı bir vakfa ait olduğu gerekçesiyle el konulan Sarıyer’deki 27 dönümlük araziyi MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın ‘aldığı’ ortaya çıktı. Uysal, Atatürk Kent Ormanı arazisi ile tarihi Fildamı Sarnıcı gibi İstanbul’un en değerli arazilerini birer birer topladığı ortaya çıktı.

Sarıyer Tarabya’daki 27 bin metrekare büyüklüğündeki yeşil alan Mehmet Nizamettin Altınay Eğitim ve Kültür Vakfı’na aitti. 15 Temmuz sonrasında araziye devlet tarafından el konuldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından MHP’li Levent Uysal’ın kurduğu Nişantaşı Eğitim Vakfı’na devredildi.  Uysal’ın, imar planlarına eğitim alanı olarak işlenen arazi için ilk yıl 101 bin 500 TL kira ödediği, 6. yıldan itibaren de 4 milyon 455 bin TL kira ödeyeceği öğrenildi.

FİLDAMI SARNICI DA ONUN

Öte yandan Ayasofya kadar eski olan tarihi Fildamı Sarnıcı’nı da yine MHP’li Uysal’ın kurduğu Nişantaşı Eğitim Vakfı almıştı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, yakın zamana kadar konserlerin düzenlendiği, ramazan şenliklerinin gerçekleştirildiği tarihi Fildamı Sarnıcı, 1991 yılında Bakırköy Belediyesi’nin mülkiyetine geçmişti. Tarihi Sarnıç, 2018 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından devralındı.

İstanbul’un en değerli bölgelerinden birinde yer alan Fildamı Sarnıcı için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 19 Eylül 2023 tarihinden “Restorasyon veya onarım karşılığı kiralama işi” adı altında ihaleye çıkıldı. İhaleyi takip etmek isteyen yurttaşlar ve Bakırköy Kent Savunması üyeleri ihale salonuna alınmadı. Yaklaşık 4 aydır gizlenen ihalenin, Uysal’ın kurduğu ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin de kurucu vakfı olan Nişantaşı Eğitim Vakfı’nın (NEV) aldığı öğrenildi. 30 Ekim 2023 tarihinde ise sözleşme imzalandı ve 11 bin 644 metrekarelik alanda yar alan tarihi yapının işletme hakkı 35 yıllığına vakfın oldu.

ORMAN ARAZİSİNİ DE ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020 yılında halkın kullanımına açtığı Atatürk Kent Ormanı’nın bir parçası olan 9 dönümlük arazinin ihalesini de yine Uysal’ın kurduğu Nişantaşı Eğitim Vakfı almıştı. 11 Ekim 2023 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre arazi 21 yıllığına Uysal’ın vakfına teslim edildi. Vakfın dört yıl boyunca ayda 3 bin 240 avro, beşinci yıldan itibaren de 334 bin 800 avro kira ödeyeceği belirtildi.

MHP’Lİ BELEDİYEDEN KIYAK

Daha önce de İstanbul’un tek MHP’li belediyesi olan Silivri Belediyesi’nin dört ayrı parseldeki binalarını MHP’li Uysal’ın vakfı tarafından kurulan Nişantaşı Üniversitesi’ne tahsis ettiği ortaya çıkmıştı. Belediyenin resmi internet sitesindeki MHP’li Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın özgeçmişinde, “Yılmaz’ın Nişantaşı Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’nde” yer aldığı belirtiliyor. Yani Yılmaz, yönettiği belediyeye ait binaları Mütevelli Heyeti Üyesi olduğu üniversiteye tahsis etmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com