MHP’li Hüseyin Özkan, Selvi’ye Alevi kimliği üzerinden saldırdı: Kılıç artığı

Yazar Abdulkadir Selvi'nin "Osman Kavala’nın hapiste tutulması AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?" ifadeleri MHP'ye rahatsız etti. MHP'li Hüseyin Özkan, Selvi'nin Alevi kimliğine işaret ederek, "Kalem ve Kılıç artığıdır!" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 17 Nisan 2024
  • ü
  • Gündem

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin AKP’nin reformcu kimliğine dönmesinin Türkiye’yi rahatlatacağını belirterek, “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor?” şeklindeki sözleri MHP’yi rahatsız etti.

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan, Selvi’nin Alevi kimliğine gönderme yapılarak hedef aldı. Özkan, Selvi’yi Alevi katliamcılarının ve savunucularının sarf ettiği ‘kılıç artığı’ ifadesiyle hedef aldı. Bahçeli de Selvi’yi aynı sözleri sarf ederek hedef almıştı.

Selvi, ülkenin normalleşmesi için AKP’nin özgürlüklerin önünü açan reformcu kimliğine dönmesi gerektiği yönündeki yazısı MHP’yi rahatsız etti. MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan, daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı gibi Selvi’yi Alevi kimliği üzerinden hedef aldı. Özkan, katliamlardan sağ kurtulabilenler ya da canı bağışlananlar için kullanılan ‘Kılıç artığı’ ifadesini sarf ederek Selvi’yi hedef aldı. Özkan, X hesabından şu mesajı paylaştı: “’Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor? Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor.’ Sözlerini sarfeden Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır! Türkiye’ye bahar ikliminin gelmesi için, Selvi ve türevlerinin emekliliği yeterli olacaktır.” dedi.

Devlet Bahçeli, Mart 2017’de Meclis’teki konuşmasında Selvi’yi aynı ifadeleri sarf ederek hedef almıştı. Bahçeli, şu sözleri sarf etmişti: “Bu kılıç artığı şahsın MHP’ye karşı olumsuz tutumu bellidir. Peki AKP’ye dost mu, hasım mı (düşman mı), bu sorunun cevabı ise belirsizdir.”

Gazeteci Alin Özinian, MHP’li Hüseyin Özkan’ın bu paylaşımıyla Abdulkadir Selvi’ye aleni bir şekilde Ermeni dediğini belirterek, hakaret davası açabileceğini belirtti. Özinian, “Selvi, Hüseyin beye hakaret davası açabilir. Bir nevi Ermeni demiş.” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com