MHP’den Selvi’nin yazısına yanıt: Bu müptezeli, Osman Kavala ile aynı hücreye tıkın

Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala ile ilgili yazısından rahatsız olan MHP yönetimi bir kaç koldan saldırıya geçti. Partinin hukukçu kurmayı Feti Yıldız, savcıları göreve çağırdı, sosyal medya sorumlusu "Osman Kavala'nın hücresine atılmasını" istedi.

  • ü
  • 06 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin AYM ve AİHM kararlarına uyulmasının Türkiye için gerekli oluğu yönündeki yazısına MHP’den cevap geldi. Genel Başkan Yarımcısı Feti Yıldız, üstü örtülü olarak savcıları Selvi hakkında işlem yapmaya çağırdı. Partinin sosyal medya sorumlusu ise bir ileri aşamaya giderek, “Bu müptezeli, Osman Kavala ile aynı hücreye tıkın!”dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinde gündeme gelen Gezi Davası tutukluları ve Osman Kavala’nın durumuyla ilgili tartışmalara, MHP de dahil oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Bir davada sanıkların, katılanların veya mağdurların leh veya aleyhine yargı görevi yapanlara emir vermek veya baskı yapmak veya nüfuz icra etmek, yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur” dedi.

YILDIZ, SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin yazısıyla başlayan ve Erdoğan-Özel görüşmesiyle devam eden Osman Kavala ve Gezi Davası’nın tutuklu sanıklarının yeniden yargılanmasına ilişkin tartışmalara MHP’den açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kavala’nın ismini kullanmadan, devam eden davaya yönelik yapılan tartışmaya ve tahliye taleplerine tepki gösterdi.

“Görevi, konumu, sıfatı ne olursa olsun hiçbir kimse hiçbir gerekçeyle mahkemelere ve hakimlere talimat ve emir veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz” diyen Yıldız, “Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.

Bir davada sanıkların, katılanların veya mağdurların leh veya aleyhine yargı görevi yapanlara emir vermek veya baskı yapmak veya nüfuz icra etmek, yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur.Bu suç şikayete bağlı değildir. Cumhuriyet savcılıkları tarafından resen soruşturulur.” dedi.

“BU MÜPTEZELİ, OSMAN KAVALA İLE AYNI HÜCREYE TIKIN!’

Selvi için daha önce ‘kılıç artığı’ ifadesini kullanan partinin sosyal medya sorumlusu konuyu bir başka bir aşamaya taşıyarak, “Osman Kavala ile yanı hücreye tıkılmasını istedi” dedi.

İlk Kavala yazısı sonrası Selvi’ye Alevi olması üzerinden hakaret eden MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan da tartışmaya katıldı. “Bu müptezeli, Osman Kavala ile aynı hücreye tıkın!” diyen Özkan, “Müptezel! Hakim misin? Savcı mısın?” ifadelerini kullandı.

Özkan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Abdülkadir Selvi!
Kabak tadı vermeye başladın…

Bu müptezeli, Osman Kavala ile aynı hücreye tıkın!

Bu müptezel, ABD ve Avrupa’ya taviz vermeliyiz diye her gün foseptiğinden yazıp karalıyor. Yakında Apo’yu da bırakalım diye yazmaya başlayacak!

Müptezel! Hakim misin? Savcı mısın?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com