MHP’de kongre günü: Genel başkanlıkta 27 yılı tamamlayan Bahçeli, 11. kez seçilecek

MHP Gene Başkanlığı görevini 27 yıldır sürdüren Devlet Bahçeli'nin, bugünkü kongrede yeniden genel başkanlığa seçilmesi bekleniyor. Partinin kurucusu Alparslan Türkeş 30 yıl genel başkanlık yapmıştı.

  • ü
  • 17 Mart 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

MHP’nin 14. Olağan Kurultayı, “Ülke İçin Var Olduk, Bir Ülküye Yar Olduk, Ülkeye Sevda, Ülküye Yemin” temasıyla bugün Ankara Spor Salonu’nda toplanıyor. MHP’de yaklaşık 30 yıl genel başkanlık yapan Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından toplanan 6 Temmuz 1997 tarihli 5’nci Olağanüstü Kongre’de MHP Genel Başkanı seçilen Bahçeli, 27 yıldır bu görevi yürütüyor. Bahçeli, 2002 seçimlerinde kısa bir süre Genel Başkanlık görevinden istifa etti. 2003 yılında yapılan kongrede yeniden genel başkan seçildi.

Bahçeli, 2015 seçimi sonrasında ciddi oranda oy kaybetmesini ardından başını Meral Akşener’in çektiği grubun kongre talebiyle karşılaştı. Muhaliflerin partiyi kongre götürecek imzayı toplamasının ardından olay mahkemeye taşındı. Yerel bir mahkemeden alınan kararla kongre süreci durduruldu. Akşener ve arkadaşları bu karar sonrasında partiden koptu.

Bu kongreden sonra AKP’ye yaklaşan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini sağladı. Cumhurbaşkanlığı sisteminde AKP’nin Meclis’te tek başına çoğunluğu sağlayamamasından dolayı kilit parti durumuna geldi. 15 Temmuz süreci sonrasında parti tabanına devlet kapıları sonuna kadar açıldı. Bahçeli, 15 Temmuz rejiminin en güçlü savunucu oldu.

Bugünkü kurultaya tek genel başkan adayı olarak girecek olan Bahçeli, 11. kez genel başkan seçilecek. Kurultayda parti yönetimi için de seçim yapılacak. Bahçeli’nin yakın kurmayları, “MHP’de yöneticiler uyumlu bir çalışma içinde. Seçim öncesi büyük bir değişim olmaz” diyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com