Metroda Suriyeli çocuğa şiddet: Saldırgan gözaltında

İstnbul'da Yenikapı-Hacıosman seferini yapan metroda Suriyeli bir çocuğa şiddet uygulayan D.A., sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası yakalanarak gözaltına alındı. Olay, büyük tepki çekerken Adalet ve İçişleri Bakanlıkları soruşturma başlatıldığını duyurdu.

  • ü
  • 29 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da Yenikapı-Hacıosman seferini yapan M2 metrosunda 22 Ağustos akşamı, iki erkek, çiçekli saç tacı satan Suriyeli bir çocuğa saldırdı. Olay, saat 21:10 sıralarında meydana geldi.

‘SEN DE Mİ SURİYELİSİN’

Metroda şiddet uyguladığı an görüntülenen bir kişi, çocuğu tokatlayarak hakaret etti. Ağlayan çocuğa yapılan saldırı, bir kişinin müdahalesiyle durdurulmaya çalışıldı. Ancak saldırgan, müdahale eden yolcuya da “Sen de mi Suriyelisin? Sen kimsin, kimliğini göster, Türk müsün, değil misin?” şeklinde tepki gösterdi.

Olayı gören yolcu, iki saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Şiddet anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılması büyük tepki çekti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını duyurdu. Bakan Tunç, şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise saldırganın kimliğinin belirlendiğini ve 41 yaşındaki D.A. adlı şahsın gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com