Metroda Suriyeli çocuğa saldıran kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da metroda toka satan Suriyeli bir çocuğa saldırıda bulunan kişinin tutuklandığını duyurdu.

  • ü
  • 30 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul’da 22 Ağustos günü Yenikapı–Hacıosman seferini yapan M2 Metrosunda bir kişi, metroda çiçekli saç tacı satan Suriyeli bir çocuğa şiddet uyguladı.

Şiddet anlarına ait videonun sosyal medyada tepki çekmesi üzerine çocuğa saldırıda bulunan kişi gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan ve adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ’

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’da metroda satış yapan yabancı uyruklu bir çocuğa fiziksel saldırıda bulunulmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; gözaltına alınan şüpheli, ‘beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. Üstün yararını gözettiğimiz, masum çocuklara sebebi ne olursa olsun şiddet kabul edilemez, etmiyoruz. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com