Metrobüs kazası: 2 şoför 1 amir adliyeye sevk edildi

İstanbul Küçükçekmece'de gerçekleşen metrobüs kazasına ilişkin gözaltına alınan 2 şoför ve denetim amiri emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Kazada 1 kişi ölmüş, 53 kişi yaralanmıştı.

  • ü
  • 30 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Küçükçekmece’de 53 kişinin yaralandığı, 1 kişinin ise hayatını kaybettiği metrobüs kazasına ilişkin 2 metrobüs şoförü ve denetim amiri gözaltına alınmıştı. 2 şoför ve denetim amiri emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ÖN BİLİRKİŞİ RAPORU: SÜRÜCÜ UYARIYI GÖRMEDİ

Şoför, bypass yolunun kör noktaya açıldığını ve herhangi bir uyarı işareti bulunmadığını söylerken, ön bilirkişi raporunda ise sürücünün uyarıyı görmediği belirtilmişti.

ŞOFÖR: UYARI LEVHASI YOKTU

Sürücülerden birinin ifadesi şöyleydi: “Söğütlüçeme istikametine ilerliyordum. Bir bypass yolu açıldığını fark ettim, ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com