Metris’te yangın: Kötü koşulları protesto eden mahkumlar yatakları yaktı

Metris Cezaevi'nde kötü koşulları protesto eden mahkumlar yataklarını yaktı. DMM'den yapılan açıklamada bir mahkumun yatağını yaktığını ve yangının büyümeden söndürüldüğü belirtildi.

  • ü
  • 28 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Metris Cezaevi’nde kötü koşullara isyan eden mahkumlar, yatakları yakarak protesto eylemine girişti.

Cezaevinde kalan mahkumların kötü koşullardan dolayı saat 22.00 sıralarında isyan çıkardığı ve yatakları ateşe verdiği iddia edildi.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, cezaevinde mahkumların 10 kişilik koğuşlarda 50 kişi kaldığını, mescitin dahi koğuşa çevrildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, ailelerin cezaevinde tutulan yakınlarının hayatları konusunda tedirgin olduğunu ve Adalet Bakanlığı’ndan açıklama beklediğini belirtti.

Cezaevindeki yemeklerin de kötü olduğunu, yönetiminin mahkumlar üzerinde büyük baskı kurduğunu ve en ufak bir tartışmada büyük kavgaların yaşandığını ifade eden Muhammed Haluk Çavuşoğlu, olayın bu nedenlerden dolayı çıkan bir isyan girişimi olabileceğine dikkat çekti.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Olaya ilişkin İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) açıklama geldi.

Bir mahkumun yatağını ateşe vermesi sonucu çıkan yangının, personel tarafından büyümeden söndürüldüğünü açıklayan DMM, olaydan etkilenen mahkum ya da personelin bulunmadığını ifade etti.

DMM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“İstanbul’un Esenler ilçesinde bulunan Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahkum yatağını ateşe vermiştir. Alevler yangına dönüşmeden personel tarafından kısa sürede söndürülmüş, ihtiyaten itfaiye çağrılmıştır. Metris Cezaevi’nde herhangi bir yangın durumu söz konusu olmadığı gibi olaydan etkilenen mahkum veya personel de olmamıştır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com